ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ο λαός πριν τις πολιτικές» (People Before Politics) είναι το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου της 22ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, κ. Felicia Kalan.

Η 22η Εκλογική Περιφέρεια του Δήμου της Νέας Υόρκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» περιλαμβάνει την Αστόρια, το Γούντσαϊντ, το Ιστ  Έλμχερστ και το Ράικερς Άϊλάντ στην οποία εκλέχτηκε για δύο διαδοχικές θητείες ο ομογενής Κώστας Κωνσταντινίδης και ο οποίος παραιτήθηκε στις 9 Απριλίου 2021.

Το εν λόγω αξίωμα διεκδικούν επτά συνολικά υποψήφιοι. Ο πέντε προέρχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα και η τύχη τους θα κριθεί στις προκριματικές εκλογές της 22ας Ιουνίου 2021. Πρόκειται για τους Leonardo Bullaro, Tiffany Cabán, Catherina Gioino, την Ελληνοαμερικανίδα Evie Hantzopoulos και τον  Nicholas Velkov. Η Ρεπουμπλικανή  Felicia Kalan και ο ανεξαρτητος Edwin DeJesus Jr. θα αναμετρηθούν στις γενικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου 2021 με όποιον κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Felicia Kalan, το βράδυ της Τρίτης, 20 Απριλίου 2021 συναντήθηκε με μια ομάδα ομογενών στο ελληνικό εστιατόριο «Amylos Restaurant» και  τους ενημέρωσε για τους στόχους της προεκλογικής της εκστρατείας και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αστόριας, του Γούντσαϊτ, του Τζάκσον Χάιτς, του Ιστ Έλμχερστ και του Ράικερς Άϊλαντ. Πρόκειται για τις περιοχές όπου ζει είτε δραστηριοποιείται οικονομικά το μεγαλύτερο όγκος του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.

Η κ. Καλάν τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας της, όσο και κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι προερχόμενη από οικογένεια μικροεπιχειρηματιών και όντας μητέρα δύο παιδιών, 6 και 4 ετών γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και οι επιχειρηματίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των πολιτικών που εφάρμοσε η δημοτική και πολιτειακή αρχή της Νέας Υόρκης.

«Εγώ αγωνίζομαι για τα παιδιά και τις οικογένειες, για την δημόσια τάξη, την πάταξη της εγκληματικότητας, την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής, καθώς επίσης και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας», επεσήμανε η κ. Kalan.

Αναφερόμενη στους στόχους της προεκλογικής εκστρατείας επεσήμανε ότι θα αγωνιστεί για να αποκτήσει η εκλογική της περιφέρεια και κατ΄ επέκταση ο δήμος της Νέας Υόρκης  την αίγλη που είχαν με τις προηγούμενες διοικήσεις του Ρούντιο Τζουλιάνι και του Μάικ Μπλούμπεργκ και να γίνουν φιλικές προς τον πολίτη και τον επιχειρηματία.

Η κ. Kalan εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο Δήμος της Νέας Υόρκης είναι η πόλη με τους υψηλότερους φόρους και παρουσιάζει έλλειμμα της τάξεως των 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν εκλεγώ θα αγωνιστώ για την χρηστή διοίκηση και κατά της διασπάθισης των δημοσίων εσόδων.

Ερωτηθείσα για το κίνημα «Defund the Police» επεσήμανε ότι είναι καταστροφικό  και ότι η Αστυνομία πρέπει να έχει τα κονδύλια που απαιτούνται τόσο για την πάταξη της εγκληματικότητας, όσο και των παραβάσεων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής.

Αναφερόμενη στην στήριξη των επιχειρήσεων επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές οι οποίες θα δημιουργήσουν φιλικό περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και προς τις επενδύσεις.

Η κ. Kalan χαρακτήρισε απαράδεκτη την προ δύο περίπου ετών στάση των αιρετών αντιπροσώπων της Αστόριας και της Νέας Υόρκης, οι οποίοι οδήγησαν στο ναυάγιο της μεγάλης επένδυσης της Amazon στο Λονγ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς.

«Η Νέα Υόρκη χρειάζεται νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», επεσήμανε η κ. Kalan υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας προγραμμάτων για την εκπαίδευση των εργαζομένων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας του μέλλοντος.

Ερωτηθείσα για τα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων που προκάλεσαν οι αποφάσεις του κυβερνήτη για την αναστολή των εξώσεων επεσήμανε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά, καθώς οι φόροι ακινήτου περιουσίας αυξάνονται σε μια εποχή που οι αξίες των ακινήτων μειώνονται.

Πρέπει ο Δήμος και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης να βοηθήσουν και τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κυρίως εκείνους που οι ενοικιαστές δεν πληρώνουν τα ενοίκια.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.