Συνάντηση προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

0
33
Ο γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αριστερά και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια προηγούμενης συνάντησης. Φωτογραφία Αρχείου Δημητρίου Πανάγου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες, 21 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, στο Γραφείο του ΓΓ, στη Νέα Υόρκη.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη κ. Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και το Μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Παντελής Παντελίδης.

Μετά τη συνάντηση, η οποία άρχισε στις 6μμ (ώρα Νέας Υόρκης) και διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του είπε ότι «η συνάντηση με τον ΓΓ έγινε σε ένα δημιουργικό κλίμα.

Έχουμε παραθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα.

Έχω αναπτύξει κάποιες θέσεις και ιδέες και έχουμε συμφωνήσει ότι τα όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα που θα έχουμε στις 27 του μηνός με τον κ. Τατάρ.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μια νέα προοπτική για την Κύπρο».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.