ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σήμερα (Παρασκευή) επισκέφθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών όπου έγινε δεκτός και συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Τέρενς Κουίκ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επεσήμανε τη σημασία της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής τόσο για την Ορθοδοξία όσο και για την ομογένεια ευρύτερα και τον ενημέρωσε ότι θα παρευρεθεί στην ενθρόνιση του.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, από την πλευρά του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που η συνάντηση μου με τον υπουργό πήγε πάρα πολύ καλά. Άλλωστε γνωριζόμαστε από καιρού, και όχι μόνο με τον ίδιο, αλλά και τον υφυπουργό Τέρενς Κουίκ με τον οποίο μας συνδέει παλιά φιλία. Και έτσι οπλισμένος και εφοδιασμένος με τις ευχές και του Πατριάρχου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και με τις ευχές όλου του γένους και του έθνους αισθάνομαι ασφαλής να αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο υπουργός Εξωτερικών Γιωργος Κατρούγκαλος. Φωτογραφία: Eurokinissi / Χρήστος Μπόνης

Παράλληλα εξήγησε ότι προσκάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Κουίκ αλλά και όλους τους πολιτικούς ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε μέχρι τώρα στην Αθήνα, στην ενθρόνισή του, στις 22 Ιουνίου, ευχόμενος «να μπορέσουν όλοι να ξεπεράσουν τις υποχρεώσεις που έχουν λόγω της δύσκολης πολιτικής συγκυρίας που διανύει η χώρα και να είναι μαζί μου σε αυτή τη μεγάλη μέρα, η οποία είναι μια μεγάλη μέρα όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και για την ομογένεια στο εξωτερικό αλλά και για όλο το έθνος».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.