ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνάντηση γνωριμίας με τον μοναδικό Ολυμπιονίκη αλλά και παγκόσμιο πρωταθλητή της ιστιοπλοϊας Παύλο Κοντίδη, είχαν την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη οι νέοι κυπριακής καταγωγής και μέλη του Κυπρο-Αμερικανικού Επιμελητήριου.

Η συνάντηση έγινε στο εστιατόριο «Κύμα» στο Μανχάταν και έγινε μέσα σε κλίμα χαράς και περηφάνιας, αφού οι νέοι δεν έκρυβαν την συγκίνηση για την ευκαιρία να συναντήσουν ενα καταξιωμένο και πολλά υποσχόμενο αθλητή, που ήδη έχει αρχίσει την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Ο Παύλος Κοντίδης, ο πρώτος σύγχρονος Κύπριος αθλητής που κατέκτησε μετάλλιο με τα χρώματα της Κύπρου, βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιδιωτική επίσκεψη, κάνοντας ενα μικρό διάλειμα απο την προετοιμασία του για του Ολυμπιακούς Αγώνες στις εγκαταστάσεις των αγώνων στο Τόκυο. Εκεί θα επιστρέψει μάλιστα την Κυριακή.

Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλας Νικολάου θεώρησε την παρουσία του εδώ ως μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τους νέους Επαγγελματίες και μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο ώστε η αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση γέμισε νέους απο νωρίς.

Παρουσιάζοντας τον Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία των σκαφών τύπου Laser ,ο κ. Νικολάου εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του, στις ΗΠΑ και αφού αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει η Κύπρος στις περγαμηνές του αθλητή, τον κάλεσε να παρουσιάσει εκείνος τον εαυτό του με τα δικά του λόγια.

Ο Κοντίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρακολούθησε μικρός του Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και εκεί ένοιωσε την ανάγκη να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Παρά το γεγονος ότι στην πορεία για την κορυφή αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, δεν το έβαλε κάτω ακόμα κι όταν οι γιατροί του είπαν ότι θα πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με τον αθλητισμό και σιγα-σιγά με πίστη και επιμονή κατάφερε να φτάσει στην κορυφή χαρίζοντας στην Κύπρο το πρώτο Ολυμπιακό Μετάλλιο στην σύγχρονη εποχή.

Μέλη της νεολαίας του Επιμελητηρίου παρακολουθούν με ενδιαφέρον τον Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Στην εκδήλωση εκτός απο τον κ. Νικολάου ήταν παρούσα η κ. Δέσποινα Αξιωτάκη και η πρόεδρος του τμήματος νεολαίας του Επιμελητηρίου κ.  Γιοβάνα Τανούση, η οποία έκανε και μια σύντομη κλήρωση με λαχνούς. Ανάμεσα στα δώρα ήταν και μια κορουαζιέρα στη Νέα Υόρκη. Τα μέλη της νεολαίας είχαν και την ευκαιρία να δουν και πάλι κοντά τους την πρώην πρόεδρο Χριστίνα Σαιλά, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για λίγη ξεκούραση, αφού πρέπει να επιστρέψει και πάλι στην Κύπρο όπου εργάζεται εδω και ένα χρόνο.

Μέλη της νεολαίας του Επιμελητηρίου παρακολουθούν με ενδιαφέρον τον Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Ο Ολυμπιονίκης της Κύπρου Παύλος Κοντίδης μιλάει και συμβουλεύει τα μέλη της νεολαίας. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Ο Ολυμπιονίκης της Κύπρου Παύλος Κοντίδης (δεύτερος απο δεξιά) σε αναμνηστική φωτογραφία με μέλη του Κυπρο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Διακρίνονται επίσης ο κ. Νικόλαος Νικολάου, πρόεδρος και η Δεσποινα Αξιωτάκη. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Μέλη του τμήματος νεολαίας του Κυπρο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.