Συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

0
Οι ομογενείς προσκυνητές σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόδωρο. Φωτογραφία: GOA

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επισκέπτεται επικεφαλής ομάδας προσκυνητών και Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από τις ΗΠΑ την έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και τους Αγίους Τόπους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από την αγιοταφική αδελφότητα, συνεχίζει τις επισκέψεις του στους τόπους όπου περπάτησε ο Ιησούς Χριστός και, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «είμαστε εδώ, στην Ιερουσαλήμ, για να δούμε πώς ξεκίνησε η πίστη μας και στη συνέχεια άνθησε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως για πολλούς από τους προσκυνητές μας, συνέχισε, είναι και για μένα η πρώτη φορά που έχω την ευλογία να επισκέπτομαι τους Αγίους Τόπους, εκεί όπου βρίσκεται η αρχαία εκκλησία και εκεί όπου έλαβε χώρα το μυστήριο της σωτηρίας μας».

Το ταξίδι των προσκυνητών συνεχίζεται στην Ιορδανία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως Χριστόφορο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, αριστερά και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος. Φωτογραφία: GOA
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, αριστερά και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος. Φωτογραφία: GOA
Οι ομογενείς προσκυνητές ενώ παρακολουθούν τις προσφωνήσεις. Φωτογραφία: GOA
Στιγμιότυπο από την άφιξη του κ. Ελπιδοφόρου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Φωτογραφία: GOA
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.