Συνάντηση δημάρχου Πηνειού με τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Nέας Αγγλίας Βασίλη Καυκά

0
Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, αριστερά και ο Βασίλης Καυκάς.
  • Βασίλης Καυκάς: Η Ομογένεια στηρίζει τους πυρόπληκτους της Ηλείας – Ανδρέας Μαρίνος: «Κοινή δράση προς όφελος της Νεολαίας»

Οι Ομογενείς της Αμερικής εκφράζουν για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους, στους πυρόπληκτους  της  Ηλείας σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βασίλης Καυκάς πρόεδρος των Ελληνοαμερικανικών Σωματείων της Νέας Αγγλίας της Βοστώνης και πρόεδρος του Συνδέσμου Ομοσπονδιών της Αμερικής μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε σήμερα στο Δημαρχείο της Γαστούνης με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, που τους συνδέει μακρά φιλία και η οποία έγινε σε άριστο κλίμα, ο κ. Βασίλης Καυκάς δήλωσε: 

«Ευχαριστώ τον φίλο από τα παλιά, τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο για την ενδιαφέρουσα, γόνιμη και εποικοδομητική  συζήτηση που είχαμε. Στην Αμερική οι ομογενείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα μας. Θλίβομαι με αυτό που βλέπω να συμβαίνει στην γενέτειρα μου, στον όμορο νομό την Αρκαδία και στην Εύβοια. Συγχαίρω όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που στο πλευρό των ηρωικών πυροσβεστών συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης στην Ηλεία. Η Ομογένεια βρίσκεται στο πλευρό  της Ηλείας αλλά και όλων των πληγεισών περιοχών. Έχουμε συμπαρασταθεί στο παρελθόν και θα το πράξουμε και τώρα».

Επιπλέον  ο κ. Καυκάς  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (12 Αυγούστου) δήλωσε: «Οφείλουμε να προσέξουμε τη νεολαία, το μέλλον μας. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με φοιτητές τους οποίους θα εντάξουμε στα Πανεπιστήμια της περιοχής που βρισκόμαστε αλλά και εδώ θα μπορούσε να γίνει κάτι με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, ούτως ώστε να έρχονται φοιτητές στη Βοστώνη αλλά και από εκεί στην Ελλάδα. Ήδη το πρόγραμμα το ξεκινάμε με την πόλη της Καλαμάτας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Υποδέχομαι με ιδιαίτερη χαρά μια αυτόφωτη προσωπικότητα  τον Βασίλη Καυκά, τον άνθρωπο που γνωρίζω εξ’ απαλών ονύχων και  δημιούργησε στην Αμερική και μαζί με άλλους ομογενείς στέκεται πάντα στο πλευρό των Ηλείων. Άκουσα την αναφορά του για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών που πηγάζει από το ισόβιο ενδιαφέρον που έχει για την Ηλεία.  Επιπλέον είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και μιλήσαμε για κοινές δράσεις  ιδιαίτερα προς όφελος της Νεολαίας μας».

Πηγή: Δελτίο Τύπου

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.