Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τους εκπροσώπους των Αποδήμων Ζακυνθινών

0
Ο αντιπεριφεριάρχης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπροσώπους των αποδήμων. Φωτογραφία: https://www.imerazante.gr/

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. (Ημέρα Ζακύνθου https://www.imerazante.gr/) Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση είχε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Στασινόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τους απόδημους Ζακυνθινούς. Oι προβληματισμοί που τέθηκαν επί τάπητος ήταν αρκετοί, και δεν έλειψαν οι υποσχέσεις για συνεργασία και αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, το προεδρείο του Συλλόγου Απανταχού Απόδημων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος» και οι πρόεδροι των Ζακυνθινών Σωματείων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο, η κ, Αντωνία Τσουκαλά, πρόεδρος του Συλλόγου Ζακυνθίων του Μόντρεαλ, ο κ. Γιάννης Μποζίκης, πρόεδρος των Ζακυνθίων της Νέας Υόρκης, ο κ. Διονύσης Ξένος, πρόεδρος της Αδελφότητας Ζακυνθίων του Ιλινόις, Ινδιάνας και Σικάγου και ο Κ. Δημήτρης Δρογγίτης, Πρόεδρος των Επτανησίων της Γερμανίας, συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Γιώργο Στασινόπουλο.

Η συνάντηση έγινε σε μία πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα και οι απόδημοι συνεχάρησαν τον κ. Στασινόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχήθηκαν καλή δύναμη, προκειμένου να εκπληρώσει το έργο για το οποίο η κοινωνία τον εξέλεξε.

Η συζήτηση κύλησε ομαλά και ευχάριστα. Ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τους ανθρώπους του προεδρείου. Στη συνέχεια γνώρισε τους πρόεδρους των Ζακυνθινών Συλλόγων του εξωτερικού, οι οποίοι πήραν το λόγο και κατέθεσε ο καθένας τη γνώμη του για τη Ζάκυνθο: πώς τη βλέπουν σήμερα, πώς θα μπορούσε να είναι, πώς ελπίζουν να γίνει και πώς θα μπορούσε ίσως να ήταν, αν επρόκειτο για μέρος, σε ένα προηγμένο κράτος, εκτός Ελλάδος.

Όλοι συμφώνησαν ότι η Ζάκυνθος είναι το πιο ωραίο μέρος του κόσμου, αλλά δυστυχώς υστερεί ακόμα σε πολλά. Εξαίρεση αποτελούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου.

Όπως φάνηκε από την εξέλιξη της συζήτησης είναι πρόθυμοι όλοι, ο καθένας από την πλευρά του στο βαθμό που μπορεί, να βοηθήσει, για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πιο αναλυτικά έγινε αναφορά στο θέμα του λιμανιού και της μαρίνας, για το οποίο μίλησε εκτενώς ο κ. Διονύσης Ξένος από το Σικάγο, που τυχαίνει να είναι αρχιτέκτων και πολεοδόμος. Ο κ Στασινόπουλος βρήκε τις ιδέες του ενδιαφέρουσες και τον κάλεσε στο γραφείο του για περαιτέρω συζητήσεις.

Δεν έλειψε από τη συζήτηση ο προβληματισμός για μείζονα θέματα του νησιού, όπως η καθαριότητα, το νερό, η κατάσταση των δρόμων, η αποχέτευση, το σχέδιο πόλεως του Τσιλιβή, το οποίο πάντα μένει ανολοκλήρωτο και πολλά άλλα.

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από τη συνάντηση και η αναφορά στον τουρισμό και συγκεκριμένα για τα πολλά και καλά καταλύματα, που έχει το νησί μας και για τις προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Κοινή πεποίθηση ήταν ότι πρέπει να γίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη διαφήμιση, στοχεύοντας μάλιστα όχι απλώς σε αύξηση του τουρισμού ποσοτικά μα κυρίως ποιοτικά.

Συμφώνησαν όλοι στη σημαντική συμβολή του Απόδημου Ελληνισμού, που με την εμπειρία, τις γνώσεις, τα βιώματα και βέβαια τα χρήματά του κατάφερε να κάνει τη Ζάκυνθο έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Ελλάδας.

Ας τονιστεί, πως όλοι παραδέχτηκαν το προφανές, ότι δηλαδή πρέπει να καθαρίσει το νησί και γρήγορα μάλιστα, όχι για τον τουρισμό αλλά κυρίως για λόγους υγιεινής, που αφορούν κατά βάση του μόνιμους κατοίκους.

Κοινός τόπος ήταν ότι με καλή συνεργασία θα μπορούσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ και οι Απόδημοι, οι οποίοι δήλωσαν πρόθυμοι και ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση και κάθε βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στο νησί μας.

Δεν παρέλειψαν να κάνουν λόγο για την κατάσταση του Ελληνισμού στο εξωτερικό. Αναφέρθηκαν στον αριθμό των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να διατηρηθεί η παράδοση μας εκεί και στα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Συγχαρητήρια δόθηκαν στο Σύλλογο Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέα Κάλβο» και στην πρόεδρό του, κα Στέλλα Κωστή, για τις μεγάλες προσπάθειες και το έργο που κάνουν να κρατήσουν τον Απόδημο Ζακυνθινό Ελληνισμό κοντά στο νησί μας, μα και για τις προσπάθειες που γίνονται να διατηρηθούν και να διαδοθούν οι ιδιαιτερότητες του τόπου μας, αλλά και για την αντιπροσώπευση των Ζακυνθινών της ξενιτιάς στο νησί μας.

Κάλεσαν τους Ζακυνθινούς να έρχονται στο νησί εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία και την ανάγκη να βρεθεί τρόπος, αλλά και μέρος ώστε να μπορούν τα παιδιά από το εξωτερικό, να έρχονται στο νησί μας πιο εύκολα και να το γνωρίσουν καλύτερα με σκοπό να το αγαπήσουν.

Η βραδιά τελείωσε με ευχές για μία καλή τετραετία για τον κύριο Στασινόπουλο, αποτελεσματική και εποικοδομητική για το νησί και τους ανθρώπους του.

Ο κύριος Στασινόπουλος ευχήθηκε στους προέδρους του εξωτερικού να έχουν καλό ταξίδι, να δώσουν χαιρετισμούς από την πατρίδα στους Ζακυνθινούς της ξενιτιάς και με το καλό να ξανάρθουν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Συλλόγου στη Ζάκυνθο για την ωραία βραδιά. Πηγή: https://www.imerazante.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.