ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 συμμετείχε στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Γιάννης Τσαρούχης 1910-1989: Στην Άνδρο τα 30 χρόνια της ανεξίτηλης του μνήμης» που φιλοξενείται στο Ιδρυμα «Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως», στην ιδιαίτερή της πατρίδα, την Ανδρο.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Ανδρου Θεοδόσης Σουσούδης, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επωφελούμενη της ευκαιρίας η κ. Κοκόλη συνομίλησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο  για τα θέματα που αφορούν την ομογένεια και κυρίως την ελληνική παιδεία και τους εκπαιδευτικούς.

Η Στέλλα Κοκόλη με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Κυκλάδων, αριστερά, και ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Στέλλας Κοκόλη.

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» η κ. Κοκόλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Υπουργού Πολιτισμού στην Άνδρο και επεσήμανε ότι προκάλεσαν ικανοποίηση σε όλους τους συμπατριώτες της, διότι ανέδειξαν την Άνδρο και ως λίκνο πολιτισμού.

Ερωτηθείσα για την ανταπόκριση του Προέδρου και των υπολοίπων συνομιλητών της στα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών για τη στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αμερική επεσήμανε ότι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή τους.

«Σε όλες τις συναντήσεις που είχα στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμου ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη και τους αξιωματούχους της νέας Κυβέρνησης θέσαμε επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στις ΗΠΑ και την αναγκαιότητα πολύπλευρης στήριξης του έργου των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων», επεσήμανε η κ. Κοκόλη εκφράζοντας την ικανοποίησή της για όλες τις επαφές που είχε τις τελευταίες εβδομάδες στη γενέτειρα.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.