ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο εκτελεστικός Διευθυντής της AHEPA Βασίλειος Μωσαΐδης (Basil Mossaidis) και η εκτελεστική Διευθύντρια των Θυγατέρων της Πηνελόπης κ. Έλενα Σαβιολάκη (Elena Saviolakis) την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθηκαν το Καπιτώλιο προκειμένου να ενημερώσουν τους ηγέτες της Επιτροπής Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου (Hellenic Caucus) για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την προκλητική ρητορική εις βάρους της Ελλάδας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ηγέτες της ΑΗΕΠΑ συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Επιτροπής Κάρολιν Μαλόνι, τους ομογενείς βουλευτές Τζον Σαρμπάνη και Ντίνα Τάιτους τον Φρανκ Παλόνε, αφ’ ενός μεν να τους ευχαριστήσουν για την ιστορική απόφαση του Κογκρέσου για το πάγωμα της αναβάθμισης των τουρκικών F-16 και την πώληση F-35 στην Τουρκία και για την άρση του εμπάργκο της πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφ ετέρου δε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην συνάντηση επρόκειτο να παραστεί και ο ομογενής Βουλευτής της Φλόριδας Γκας Μπιλιράκης, ο οποίος λόγω του τυφώνα «‘Ιαν»  που έπληξε την Φλόριδα δεν μπόρεσε να παραστεί.

Οι συνομιλητές τους, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τα εν λόγω εθνικά θέματα, αλλά και για την πορεία της AHEPA και την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της.

Ο Βασίλειος Μωσαϊδης, κ. Κάρολιν Μαλόνι, κέντρο και η Ελένη Σαβιολάκη. Φωτογραφία: AHEPA.

Οι κ.κ. Μωσαΐδης και Σαβιολάκη εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την προσφορά της Μπουμπουλίνας, όπως η ομογένεια αποκαλεί την Κάρολιν Μαλόνι και της ευχήθηκαν επιτυχίες και μακροημέρευση.

Η θητεία της κ. Κάρολιν Μαλόνι, συνιδρύτριας της εν λόγω Επιτροπής, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022, καθώς στις προκριματικές εκλογές, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» δεν κατάφερε να κερδίσει. Η ήττα της αποτελεί ταυτόχρονα ήττα και για την ίδια την ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο, διότι η κ. Μαλόνι για τρεις περίπου δεκαετίας υπερασπίστηκε με σθένος τα συμφέροντα της ομογένειας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  

Ο Βασίλειος Μωσαϊδης, κ. Ντίνα Τάιτους, κέντρο και η Ελένη Σαβιολάκη. Φωτογραφία: AHEPA.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.