Συμπαράσταση στην Ουκρανία, ήταν το μήνυμα της συναυλίας της Αναστασίας Ζαννή στο Cutting Room

Η Αναστασία Ζαννή εμφανίστηκε στον φημισμένο χώρο παραστάσεων «Cutting Room» σε μια ιδιαίτερη συναυλία αφιερωμένη στον λαό της Ουκρανίας. Στο πιάνο συμμετείχε ο Πέτρος Χατζόπουλος. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αναστασία Ζαννή είναι γνωστή στην Ομογένεια από τις πολλές συμμετοχές της στις εκδηλώσεις για την Εθνική Παρέλαση. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η ίδια δεν λείπει από εκδηλώσεις φιλανθρωπικού περιεχομένου και όταν επισκέπτεται την Αμερική, δίνει πάντα το παρών της σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Αυτή την φορά το ερέθισμα, ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και πράγματι η γνωστή Σοπράνο, που ένα χρόνο πριν (2021) ακριβώς στην επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση, τραγούδησε τον εθνικό μας ύμνο στην Ακρόπολη παρουσία όλης της πολιτειακής ηγεσίας, ανταποκρίθηκε άμεσα.

Η συναυλία της δόθηκε στον γνωστό χώρο παραστάσεων το «Cutting Room», στο Μανχάταν και την παρακολούθησαν με ενθουσιασμό, πολλοί φίλοι της Αναστασίας, εντός και εκτός της Ομογένειας.

Η Αναστασία Ζαννή εμφανίστηκε στο «Cutting Room» αφιερώνοντας την εμφάνιση αυτή στον λαό της «Ουκρανίας». Φωτογραφία: ETA PRESS

Την χορηγία της συναυλίας, ανέλαβε το ιταλικό γκρούπ εστίασης που φέρει την επωνυμία «Mangia». Διευθύντρια μάλιστα της εταιρείας στον τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ είναι η εκ Θεσσαλονίκης καταγόμενη κ. Έλενα Κώνστα.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών και την μουσική διεύθυνση της συναυλίας, ανέλαβε ο Πέτρος Χατζόπουλος.

To ύφος της συναυλίας

Η Αναστασία Ζαννή μπορεί και στέκεται άνετα μεταξύ των τραγουδιών στην Αγγλική και την ελληνική γλώσσα. Γι αυτό και το ρεπερτόριο της ξεδιπλώνεται με έναν κανονικό ρυθμό.  Χάρη όμως στις σπουδές της σε ωδεία της Ιταλίας μπορεί να τραγουδήσει με την ίδια άνεση και στα ιταλικά. Ξεκίνησε μάλιστα την συγκεκριμένη συναυλία με το τραγούδι «Imagine» του Τζον Λέννον (John Lennon).

Οι φίλοι της Αναστασίας Ζαννή εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, ξεδιπλώνοντας την ουκρανική σημαία. Φωτογραφία: ETA PRESS

Αυτό το τραγούδι αφιέρωσε στον λαό της Ουκρανίας και με αυτό εξέφρασε την συμπαράσταση της.

«Η τέχνη», είπε, «μας ενώνει».

 Ήταν ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης προς τον λαό της χώρας που ξαφνικά δέχθηκε μια άδικη εισβολή.

Για μένα, τόνισε, η Αναστασία, «είναι μια σημαντική στιγμή για την καριέρα μου, να εκφράσω την συμπαράσταση μου μέσω της τέχνης και παράλληλα να στείλω ένα μήνυμα ειρήνης».

Αργότερα ακούστηκαν κι άλλα γνωστά τραγούδια επιτυχίες, όπως το «Hey Jude» των Beatles και φυσικά δεν μπορούσε να μην συμπεριλάβει και ελληνικά τραγούδια, συνθέσεις του Χατζηδάκι, που είναι γνωστά κι αγαπημένα και έχουν διασκευαστεί στην αγγλική.

Αυτά τα τραγούδια, καθώς και μερικά ακόμα, (π.χ. «Δεν ξέρω πόσο σε αγαπώ»-της Βίκυς Μοσχολιού),  συγκίνησαν το κοινό και με την σειρά του, σιγοτραγουδούσε μαζί με την Αναστασία.

Η Αναστασία Ζαννή εμφανίστηκε στο «Cutting Room» αφιερώνοντας την εμφάνιση αυτή στον λαό της «Ουκρανίας». Φωτογραφία: ETA PRESS

Δεν δίστασε μάλιστα να τραγουδήσει και το μοντέρνο τραγούδι της Lady Gaga, το  «Shallow».

Η καλλιτέχνης, είχε φροντίσει να καλέσει στην συναυλία και μια σολίστ στο βιολί που κατάγεται από την Ουκρανία. Όμως η συμμετοχή της ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ασθένειας.

Ωστόσο, ένας άλλος Ουκρανός, ο σκηνοθέτης Ιβάν Γκότμαν, (Ivan Gotman)  ανέλαβε να μεταφέρει τις ευχές του Ουκρανικού Λαού, για γρήγορη λήξη του πολέμου.

Και στο τέλος, όλοι μαζί, καλλιτέχνης και κοινό ξεδίπλωσαν την σημαία της Ουκρανίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στο δράμα του άμαχου και βαθιά δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αναστασία Ζαννή κάθισε και η ίδια στο πιάνο και εκτέλεσε δύο δικές της συνθέσεις. Το ένα τραγούδι μάλιστα είχε τίτλο «Dream» και ήταν αφιερωμένο στον πατέρα της, που όσο ζούσε, ονειρευόταν να δει την κόρη του να τραγουδάει ζωντανά στη Νέα Υόρκη.

Την συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο κ. Λου Κάτσος, ο Αργύρης Αργειτάκος και πολλά στελέχη της AHEPA, η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στη Νέα Υόρκη, κ. Μαρία Βαξεβανίδου, ο διευθυντής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων κ. Νίκος Θωμόπουλος, η πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης στη Νέα Υόρκη κ. Ελσα Τζόουνς-Ματσικούδη, η κ. Έλενα Κώνστα, στελέχη της Φιλοπτώχου και του σχολείου του Καθεδρικού και πολλοί νεαροί φίλοι και θαυμαστές της Ζαννή.

-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. Όταν διψά η αυλή μας εκεί πρέπει να ρίχνουμε
    το νερό ….. πρώτα.
    Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες
    που δεν έχουν τα αναγκαία για την ζωή, τι
    έχετε τέλος πάντων πάθει όλοι ; σας έχει
    στραβώσει η ξενομανία; , τόση χαζομάρα
    έχει επιβάλλει το εγκάθετο πολιτικό κατεστημένο,
    να μην μπορείτε να δείτε αυτό που συμβαίνει στην
    Πατρίδα ;.

    • Τι μπορώ να κάνω; Πολλούς μας στραβώνει η ξενομανία και σίγουρα χρειαζόμαστε ηγεσία και καθοδήγηση. Πες μου πως μπορώ να βοηθήσω

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.