ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια νέα εποχή με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και αναβάθμισης της παρεχόμενης παιδείας εισέρχεται μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες το Ελληνικό Σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν. Η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος  σε συνδυασμό με την πρόσληψη για πρώτη φορά στην ιστορία εκτελεστικού διευθυντή έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στα ηγετικά στελέχη, στους δασκάλους και στους γονείς.

Πρόκειται για τον Πολ (Απόστολο) Πολίτη (Paul Politis) που ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του στις 27 Ιουλίου 2020 και ο οποίος έχει πολυετή πείρα στην διοίκηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ενασχόλησης με τους εράνους.

Ο Πολ Πολίτης, κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρό του Βασίλειο Ντανά και τα άλλα στελέχη και τόνισε ότι «οι ευθύνες είναι μεγάλες, διότι το ιστορικό σχολείο εισέρχεται σε μια νέα εποχή».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου Πλάτων του Μπρούκλιν, κ. Πολ (Απόστολος) Πολίτης. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση Πολ Πολίτη.

Το Σχολείο Πλάτων προ τριών ετών έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του νέου εκπαιδευτικού και συνάμα πολιτιστικού συγκροτήματος και τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να προβούν στα εγκαίνιά του. Το νέο συγκρότημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και αναμένεται να λάβει τις πιστοποιήσεις του «U.S. Green Building Council» και του «NYSERDA».  

Ο Σπύρος Γερουλάνος, ο οποίος ηγείται της επιτροπής για την ανέγερση του συγκροτήματος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι αυτές τις ημέρες ρίχνουν τις τελευταίες πινελιές και μέχρι τα τέλη του μηνός αναμένουν να λάβουν και την άδεια καταλληλότητας του νέου συγκροτήματος.

Αν και οι αρχές δεν έχουν λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών και των δασκάλων στα θρανία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εν τούτοις το Ελληνικό Σχολείο Πλάτων του Μπρούκλιν είναι προετοιμασμένο τόσο για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεδιδασκαλία) όσο και για την δια ζώσης διδασκαλία.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ελληνικού Σχολείου Πλάτων του Μπρούκλιν σε πρόσφατη παρέλαση της Νέας Υόρκης.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο office@gsopbrooklyn.org, είτε δια τηλεφώνου στο (718) 621-2226, είτε μέσω της ιστοσελίδας https://thegreekschoolofplato.org/registration/.

Τα δίδακτρα για την τηλεδιδασκαλία είναι $80 το μήνα και οι νεοεγγραφέντες μαθητές θα περάσουν από συνεντεύξεις προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο γνώσης της ελληνικής γλώσσας και να αποφασιστούν τα προγράμματα τα οποία θα παρακολουθήσει στο νέο σχολικό έτος.

Το Σχολείο «Πλάτων», είναι ανεξάρτητο από τα σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα. Οι επιδόσεις των μαθητών στις πολιτειακές εξετάσεις καθώς επίσης και στις εξετάσεις Ελληνομάθειας αποτελούν πόλο έλξης για τους ομογενείς του Μπρούκλιν.

Οι μαθητές από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 9η Τάξη συμμετέχουν σε διάφορα εξωσχολικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και την μπάντα, η οποία συμμετέχει κάθε χρόνο στην παρέλαση της ομογένειας της Νέας Υόρκης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Σχολείου, Πολ Πολίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς του Θεόδωρος και Πολυξένη κατάγονται από την Καβάλα και την Αθήνα, αντίστοιχα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία του.  

Ο κ. Πολίτης ομιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα και την αποδίδει στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο του Μπρονξ, που ως γνωστός είναι ένα από τα αρχαιότερα ημερήσια σχολεία της Αμερικής.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Masters in Public Administration) της Σχολής «Τhe Austin W. Marxe School of Public and International Affairs», του CUNY Baruch College και πτυχίου διοίκησης επιχειρήσεων με ειδίκευση στα οικονομικά και πληροφορική από την σχολή «The Gabelli School of Business» του πανεπιστημίου «Fordham University». 

Είναι παντρεμένος με την ομογενή Βασιλική Χασκοπούλου, οι οποία είναι επίσης κάτοχος μάστερ (Masters in Public Administration).

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. I’m delighted the original students of The Greek School of Plato continued their parents’ dream, hard work, dedication, and love of the Greek heritage. Your children, grandchildren, and great-grandchildren will greatly benefit for many generations. This was the very goal of every parent in the 1970’s. Bravo sas! Zhto O Platonas!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.