Προσευχή για ειρήνη στην Ουκρανία στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

1
Στιγμιότυπο από την προσευχή υπέρ της Ουκρανίας. Φωτογραφία: GOA/ Δημήτρης Πανάγος.

Προσευχή για ειρήνη στην Ουκρανία λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Εθνικό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη. 

Η προσευχή τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τον Μητροπολίτη Ιεραπόλεως κ. Αντώνιο, επικεφαλής της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Παρέστησαν πολιτικοί ηγέτες, διπλωμάτες καθώς και αντιπροσωπεία Ουκρανών στρατιωτών που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως σημείωσε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής η συγκέντρωση στον ναό του Αγίου Νικολάου, τον μοναδικό οίκο λατρείας που καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν κατάλληλη για την περίσταση.

“Μαζί, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως Αμερικανοί, προσευχόμαστε για την ειρήνη. Αλλά η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Οι προσευχές μας είναι για ειρήνη με δικαιοσύνη, ώστε να σταματήσει αυτή η παράλογη επίθεση στην Ουκρανία”, κατέληξε ο λόγος τους του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της ειδικής ακολουθίας δώρισε από μία εικόνα του Αγίου Νικολάου στους ουκρανούς στρατιώτες.

Φωτογραφίες: Orthodox Observer

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.