ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μοναδικές στιγμές, πλημμυρισμένες με συγκίνηση και αγάπη βίωσαν την παραμονή των Χριστουγέννων τα ηγετικά στελέχη και οι εθελοντές του 69ου Τμήματος της ΑΗΕΠΑ, καθώς επίσης και οι ομογενείς που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ηλικιωμένων του Αγίου Θωμά (St. Thomas Senior Center) στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Γιώργος Χωριάτης, ο οποίος ανήκει στον εν λόγω Τμήμα παρέστη στην διανομή πλήρων δείπνων στους ενοίκους, και τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό συνομίλησε με τους ομογενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και λόγω της πανδημίας έχουν εγκλωβιστεί στα διαμερίσματά τους.

Το δείπνο ήταν προϊόν της γενναιοδωρίας 15 στελεχών, μελών και φίλων της AHEPA. Οι εθελοντές φορώντας μάσκες κτυπούσαν τις πόρτες των διαμερισμάτων και άφηναν τα πακέτα στην είσοδο. Μόλις απομακρύνονταν οι ηλικιωμένοι λάμβαναν τα πακέτα και αντάλλαζαν εξ αποστάσεως ευχές με τους εθελοντές.

Την εξόρμηση αγάπης της AHEPA κάλυψε το «Cosmos Philly – TV» και μάλιστα ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης ανέλαβε και χρέη δημοσιογράφου.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η συνομιλία με τον θείο του, κ. Ηλία Χωριάτη, που είναι από τους πρώτους ενοίκους του Κέντρου Ηλικιωμένων του Αγίου Θωμά.

Το Κέντρο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ανεγέρθηκε από την κοινότητα του Αγίου Θωμά και την AHEPA με την συμπαράσταση όλων των ομογενειακών οργανώσεων και είναι το μόνο που αναγέρθηκε στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης και ανήκει σε Ελληνορθόδοξη Κοινότητα.

Τα στελέχη της AHEPA σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον κ. Ηλία Χωριάτη (καθήμενος στο κέντρο. Ο Φωτογραφία: Cosmos Philly TV.

Το έργο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Θωμά του 2016, από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο.

Μεγάλοι ευεργέτες του Κέντρου είναι η AHEPA, η οποία δώρισε το οικόπεδο που υπήρχε ακριβώς δίπλα από το κοινοτικό κέντρο και το γυμναστήριο, καθώς επίσης και οι αείμνηστοι, Κυριάκος και Μαρία Τσιγκούνη, οι οποίοι στη διαθήκη τους συμπεριέλαβαν και τα δύο περίπου εκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση του Κέντρου. 

Στους ευεργέτες συμπεριλαμβάνεται και η ίδια η κοινότητα του Αγίου Θωμά, η οποία προέβη στην ανταλλαγή των οικοπέδων – του δικού της χώρου στάθμευσης με το οικόπεδο της AHEPA – και προσέφερε τετρακόσιες χιλιάδες δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί από διάφορες ερανικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Το Κέντρο είναι τριώροφο, έχει έξι διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων και τα υπόλοιπα είναι ενός υπνοδωματίου. Επίσης έχει μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και μια κοινή κουζίνα και φιλοξενεί ηλικιωμένους οι οποίοι μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Η ομογενής η οποία βγήκε να παραλάβει το πακέτο που προσέφερε η AHEPA. Φωτογραφία: Cosmos Philly TV.
Μια ομογενής η οποία βγήκε στο παράθυρο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη στα στελέχη της AHEPA. Φωτογραφία: Cosmos Philly TV.
Οι εθελοντές ενώ ετοιμάζονται για την διανομή των πακέτων φαγητού στους ηλικιωμένους του Τσέρι Χιλ. Φωτογραφία: Cosmos Philly TV.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.