Πριν μπουν τα θεμέλια στην Κοινότητα της Αναστάσεως οι καλαθοσφαιριστές πέτυχαν μεγάλη διάκριση

Οι συντελεστές της πρώτης μεγάλης αθλητικής διάκρισης στην Κοινότητα της Αναστάσεως δέχθηκαν τον έπαινο του προϊσταμένου και τα χειροκροτήματα όλων των ενοριτών στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, το πρωί της Κυριακής. Εδώ διακρίνονται σε ομαδική φωτό όλες οι ομάδες της κοινότητας. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστοσελίδα στο Facebook της Κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Άιλαντ, αλλά και ο προϊστάμενος της ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος,  μετέδωσαν άμεσα την μεγάλη και σημαντική επιτυχία της ομάδας καλαθοσφαίρισης στην Κατηγορία B2.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, έδωσε την ευλογία του για να ξεκινήσει το έργο της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Κοινότητας, με την κατασκευή γυμναστηρίου και γηπέδου μπάσκετ, ο τίτλος λοιπόν, ήταν ένα σκαλοπάτι στο οποίο οι νέοι της Κοινότητας δεν είχαν καταφέρει να ανέβουν.

Ωστόσο το μεσημέρι του Σαββάτου, όχι μόνο πέτυχαν να πάρουν τον τίτλο, αλλά ταυτόχρονα πήραν και επάξια τον τίτλο της ομάδας που έφτασε στα τελικά χωρίς να χάσει κανένα παιχνίδι. Αυτό που αποκαλούμε αήττητο.

Η ομάδα αγωνίστηκε το Σάββατο απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Αγίου Νικολάου, Φλάσινγκ και αναδείχθηκε νικήτρια.

Οι νεαροί παίκτες της ομάδας στην κατηγορία B2 του Ορθόδοξου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης GOBL. Μαζί με τις 2 προπονήτριες, αριστερά την κ. Αθηνά Κατσάνου και δεξιά την κ. Λίζα Φεγγου, τον π. Παντελεήμονα Παπαδόπουλο στην μέση και δεξιά τον αθλητικό διευθυντή της Κοινότητας κ. Τζειμς Μοντεσάντο. Φωτογραφίες: ETA PRESS

Δικαιολογημένα, λίγες ώρες αργότερα το τρόπαιο φωτογραφιζόταν όχι μόνο στην αγκαλιά των παικτών και του Αθλητικού Διευθυντή της Κοινότητας, αλλά ακριβώς στο σημείο όπου θα μπουν τα θεμέλια του νέου γηπέδου.

Δικαιολογημένα το πρωί της Κυριακής οι παίκτες της ομάδας εμφανίστηκαν στην Θεία Λειτουργία με αθλητική περιβολή και αμέσως μετά την απόλυση, ο π. Παντελεήμων, αναγνώρισε τόσο τους ίδιους τους συντελεστές της πρώτης επιτυχίας αλλά και τους προπονητές τους και τον αθλητικό διευθυντή.

Ήταν μια στιγμή χαράς και περηφάνιας και χειροκροτήθηκε με θέρμη από όλο το εκκλησίασμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ομάδα B2 συνθέτουν αγόρια ηλικίας 9-10 ετών. Η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα «New York DAD Greek Orthodox Basketball League-GOBL».

Οι προπονητές της ομάδας κ.κ. Λιζ Φέγγου και Αθηνά Κατσάνου, δέχθηκαν από μια ανθοδέσμη από την Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Στέφανι Κλαρκ.

Την ομάδα των προπονητών συμπληρώνει ο Σταύρος Φέγγος, ενώ τον τίτλο του Αθλητικού Διευθυντή της Κοινότητας έχει ο κ. Τζειμς Μοντεσάντος.

Ήδη ο χώρος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Κοινότητας, έχει περιφραχθεί και ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου αναμένεται μεγάλος αριθμός πιστών η Κοινότητα της Αναστάσεως έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των πιστών σε ότι αφορά την στάθμευση των οχημάτων.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.