Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες COVID-19

0
Οι διάλογοι του Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος".

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζητούν  για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία

Την ώρα που η επιστημονική κοινότητα ανακαλύπτει σταδιακά τα κλινικά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του κορωνοϊού, καθώς και τις σοβαρές κοινωνικοοικονομικές του επιπτώσεις, οι ψυχικές συνέπειές του παραμένουν αχαρτογράφητες, αλλά αδιαμφισβήτητες. Σήμερα, και εν μέσω ενός δεύτερου lockdown μέσα σε ένα χρόνο, η ψυχολογική κόπωση εξαιτίας της πανδημίας αποκτά συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), συζητούν την Tετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 18:30 το «Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες COVID-19».

Τι ψυχικό αντίκτυπο έχει ο φόβος για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού; Πώς μας επηρεάζει ο εγκλεισμός, η μοναξιά και η αναγκαστική απομάκρυνση από τους άλλους και πώς μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί, μέσα από την αναγκαστική ενδοσκόπηση που καλούμαστε να κάνουμε, λόγω καραντίνας;

Στη συζήτηση με θέμα «Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες COVID-19» συμμετέχει η Φωτεινή ΤσαλίκογλουΣυγγραφέας και Καθηγήτρια Ψυχολογίας.

Στην 38η συνάντηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ συμμετέχουν επίσης ο Harold KoplewiczΠρόεδρος και Ιατρικός Διευθυντής στο Child Mind Institute των ΗΠΑ, και ο Sander MarkxΔιευθυντής Ψυχιατρικής Ακριβείας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, οι οποίοι μιλούν, μέσω συνεντεύξεων που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία ενηλίκων και παιδιών.

Στη συζήτηση όμως μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς, στέλνοντας τις ερωτήσεις σας εδώsnfdialogues.org/questions

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ 
με τίτλο «Πώς Επηρέασε τον Ψυχισμό μας η Φετινή Χρονιά: 12 Μήνες Covid-19», πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ:
https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-12/ 

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.


Ακολουθήστε τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» μέσα από τα social media:

www.facebook.com/SNFDialogues 
www.instagram.com/snfdialogues


#SNFDialogues

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.