ΝΕΑ YOΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 στο Λημνιακό Σπίτι στην Αστόρια η ιστορική Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ήφαιστος» και το Γυναικείο Τμήμα «Μαρούλα».  

Στη γιορτή των Λημνίων παραβρέθηκαν ο πρωτοπρεσβύτερος, π. Ιωάννης Αντωνόπουλος, και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, οι οποίοι ανέπεμψαν την προσευχή και προσευχήθηκαν υπέρ υγείας και μακροημέρευσης των στελεχών και των μελών του Συλλόγου. Στη συνέχεια ευλόγησαν και έκοψαν τη βασιλόπιτα.

Παρέστη επίσης και ο συμπρόεδρος της Επιτροπής παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προέδρου Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και εστίασε την προσοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την 199η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως και για την παρέλαση της 29ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέριος Χασάπης καλωσόρισε τους Λημνιούς και τους φίλους τους και τους ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος «Μαρούλα» Αφροδίτη Παπαζατζίδη, η οποία μαζί με τα άλλα στελέχη ασχολήθηκαν με την προετοιμασία του πλουσιοπάροχου γεύματος και με τα σερβιρίσματα.  

Η Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ήφαιστος», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένας από τους αρχαιότερους φορείς της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1906 και εφέτος θα γιορτάσει την 114η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Το διοικητικό συμβούλιο του «Ηφαίστου» απαρτίζεται από τους Ελευθέριο Χασάπη, πρόεδρο, Αλέκο Τσουκαλά, αντιπρόεδρο, Γρηγόρη Μανινάκη, γραμματέα Α’, Γεώργιο Σαράντη, γραμματέας Β’, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ταμία, Στέλιο Παναγόπουλο, βοηθό ταμία και συμβούλους τους κ.κ. Γεώργιο Βασιλόπουλο, Εμανουήλ Δεσποτέρη, Φώτη Κανακάρη, Βασίλη Καραμόσχο και Νικόλαο Σουρέλο.

Σε πρώτο πλάνο ο π. Ιωάννης Αντωνόπουλος, αριστερά, και ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ενώ αναπέμπουν την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το διοικητικό συμβούλιο του γυναικείου τμήματος «Μαρούλα» απαρτίζεται από τις κ.κ. Αφροδίτη Παπαχατζίδη, πρόεδρο, Πηνελόπη Καραμόσχου, αντιπρόεδρο, Μαρία Γαροφάλη Κοθεσάκη, γραμματέα, Σοφια Παναγοπουλου, ταμία, Μαλάμα Βασιλοπούλου, βοηθό ταμία και συμβούλους τις κ.κ. Όλγα Αλεξάνδρου, Λίτσα Βασιλοπούλου, Γεωργία Κανακάρη, Κυριακούλα Καρανικόλα, Τούλα Σιδερά και Κωστούλα Τραγαρά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Γεώργιος Κωνσταντίνου είναι επίτιμος πρόεδρος της Παλλημνιακής Αδελφότητας.

Στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας της Παλλημνιακής Αδελφότητας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του συμπροέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως Βασιλείου Γκουρνέλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.