Πολύς κόσμος στην γιορτή του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια τα ονομαστήρια του ιερού της ναού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου 2022 με τον Εσπερινό, την Αρτοκλασία και την λιτανεία της εικόνας και του λιψάνου του Αγίου και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων προσέφερε δείπνο, ενώ το μεσημέρι μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παρέθεσε γεύμα.

Στον Εσπερινό συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, π. Χρυσόστομος Πάνος, ο ιερατικός προϊστάμενος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Τζάκσον Χάιτς, π. Γεδεών Βαρύτιμος, ο ιερατικός προϊστάμενος της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ, π. Βασίλειος Λούρος, ο π. Μιχαήλ Παλαμάρας, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ουέστ Νάγιακ της Νέας Υόρκης, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, ο π. Παναγιώτης Δαράτσος, ο ιερατικός προϊστάμενος και ο εφημέριος της εορτάζουσας κοινότητας, π. Παύλος Παλαιστίδης και π. Αριστείδης Γαρίνης, αντίστοιχα, καθώς επίσης και διάκονος Ιωάννης Καπόνης.

Ο πρωτοσύγκελος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο του Αγίου Νικολάου και συνεχάρη τους ηγέτες της κοινότητας για τα επιτεύγματά τους.

Ο π. Παύλος Παλαιστίδης αναφέρθηκε με δέος στην ζωή και στο έργο του Αγίου Νικολάου και τόνισε ότι έχει κάνει τόσο πολλά θαύματα και στην κοινότητά τους, που μπορεί να γραφτεί ένα ολόκληρο βιβλίο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην συμμετοχή του διακόνου, Ιωάννη Καπόνη και τόνισε ότι είναι γέννημα και θρέμμα της κοινότητας.

Τέλος κάλεσε τους ομογενείς ανήμερα των Χριστουγέννων να παραστούν στην εις πρωτοπρεσβυτέρου χειροτονία του διακόνου Ιωάννη που θα λάβει χώρα στον νεόδμητο ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από την Αρτοκλασία που τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου 2022 στον εορτάζοντα ναό του Αγίου ΝΙκολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο διάκονος Ιωάννης Καπόνης και ο πρωτοσύγκελος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο περικαλλής ναός του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ είχε πλημμυρίσει από ομογενείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την Αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.