ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εξήντα περίπου νέοι επαγγελματίες, καθώς επίσης μέλη της GOYA και του JOY έδωσαν το δυναμικό τους παρόν στην εκδήλωση για την 88η επέτειο της ιδρύσεως της μεγαλωνύμου κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 7ης Φεβρουαρίου 2020 στην μεγάλη αίθουσα του «Russo’s on the Bay» στο Χάουαρντ Μπιτς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πολιτειακός γερουσιαστής του Μπρούκλιν, Ανδρέας Γουνάρδης και ο υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ, Μιχάλης Ταννούσης, καθώς επίσης και οι ιερατικοί προϊστάμενοι των κοινοτήτων του Τιμίου Σταυρού και των Τριών Ιεραρχών, π. Γεράσιμος Μακρής και π. Ευγένιος Πάππας και άλλα στελέχη των κοινοτήτων και των συλλόγων που έχουν την έδρα τους στο Μπρούκλιν.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γκανάς, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή της νεότερης γενιάς και μεταξύ άλλων τόνισε: «Στην Κοίμηση της Θεοτόκου δουλεύουμε όλοι σα μια μεγάλη οικογένεια. Εφέτος έχουμε και βοηθό τον διάκονο Γεώργιο Καζούλη, ο οποίος θα εκπληρώσει τις προσδοκίες όλων μας και κυρίως θα φέρει πιο κοντά τους νέους με την κοινότητα».

Ο π. Δαμασκηνός Γκανάς, ο διάκων Γεώργιος Καζούλης και ο πρόεδρος Κώστας Μαλλάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους νέους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για τα επιτεύγματα της κοινότητας επεσήμανε: «Στα 36 χρόνια που διακονώ την ενορία τα έργα διαδέχονται το ένα το άλλο. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει η κατεδάφιση του νέου κτιρίου που αγοράσαμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καινούργιους χώρους στάθμευσης και δώδεκα τάξεις για το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ, το οποίο προοδεύει. Δεν είναι μόνο τα Ελληνόπουλα τα οποία μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, αλλά όλες οι εθνικότητες. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι αυτό το σχολείο, διότι τα παιδιά άλλων εθνοτήτων μαθαίνουν ελληνικά και χορεύουν ελληνικούς χορούς καλύτερα από τα Ελληνόπουλα».

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Μαλλάς μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και απέδωσε την επιτυχία στις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής με επικεφαλής τους Βαγγέλη Μαλλά, Αντώνη Γρίγο και Άννα Κοντούλη. «Είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή της νεολαίας μας στην πολυσχιδή δράση της κοινότητάς μας. Κάθε εβδομάδα έρχονται καινούργια ανδρόγυνα και η κοινότητά μας μεγαλώνει και το πιο σημαντικό ανανεώνεται. Εκδηλώσεις όπως και η σημερινή μας παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία να βρεθούμε μαζί σε έναν φιλόξενο χώρο και να γιορτάσουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια».

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν Μαρία Καλογήρου απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με το έργο της Φιλοπτώχου επεσήμανε: «Η δράση της οργάνωσής μας δεν εστιάζεται απλά και μόνο στην κοινότητά μας, αλλά επεκτείνεται στην πόλη την οποία ζούμε. Την προηγούμενη χρονιά προσφέραμε ζεστό φαγητό σε άστεγους στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στο Μανχάταν. Εν όψει των εορτών προσφέραμε 120 πακέτα τροφίμων σε άπορες οικογένειες. Δωρίσαμε σχολικά είδη για 9 αίθουσες διδασκαλίας στο 224ο Δημοτικό Σχολείο για τα παιδιά με αυτισμό».

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Δαμασκηνός Γκανάς, π. Γεράσιμος Μακρής, π. Ευγένιος Πάππας και ο διάκων Γεώργιος Καζούλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου και περιττό να σας πως ότι κάθε χρόνο προσφέρουμε είκοσι με τριάντα χιλιάδες δολάρια για τις διάφορες διακονίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και για τα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας», επεσήμανε η κ. Καλογήρου.  

Ο υπεύθυνος της βραδιάς, Βαγγέλης Μαλλάς, ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Βαγγέλη Μαλλά, Αντώνη Γρίγο και Άννα Κοντούλη, τους εθελοντές και χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της γιορτής και ευχήθηκε του χρόνου να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί για να γιορτάσουν.

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Σταύρος Χαβιάρας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των νέων και τόνισε ότι η Κοίμηση της Θεοτόκου του Μπρούκλιν είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες, διότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση της νέας γενιάς.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σταύρος Χαβιάρας, Κώστας Μαλλάς, Αντριου Γουνάρδης, Γιάννης Καύκης και Ευάγγελος Μαλλάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρώην πρόεδρος Νίκος Λεονάρδος ερωτηθείς για το μυστικό της επιτυχίας επεσήμανε χαριτολογώντας: «Η Κοίμηση δεν κοιμάται ποτέ και δεν επαναπαύεται στις δάφνες. Ενδιαφέρεται για τη νέα γενιά και ευεργετείται από την παρουσία της σε όλες τις εκδηλώσεις».

Ο διάκων Γεώργιος Καζούλης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι υπηρετεί σε μια ιστορική κοινότητα καθώς επίσης και για το γεγονός ότι έχει την τύχη και το προνόμιο να διακονεί την κοινότητα υπό την καθοδήγηση του π. Δαμασκηνού Γκανά.

«Ευχαριστώ την κοινότητα και όλους τους φορείς που με περιβάλουν με αγάπη και με εμπιστοσύνη και αναμένουν με χαρά την εις πρεσβυτέρου χειροτονία μου», επεσήμανε ο διάκων Καζούλης υπενθυμίζοντας ότι η χειροτονία θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Μαλλάς στο βήμα και ο Βαγγέλης Μαλλάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Βαγγέλης Μαλλάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα μέλη και τα στελέχη της κοινότητας ενώ παρακολουθούν την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο από αριστερά οι Αντώνης Γρίγος και Κώστας Μαλλάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη από την εκδήλωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.