ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσια σε νουθεσίες για το Ταξίδι προς την Ιθάκη ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης Τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της μεγαλωνύμου κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ήταν η τελετή αποφοίτησης, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Ιουνίου 2021 στην κοινοτική αίθουσα «Πέτρος Γ. Πατρίδης».  

Οι εννέα μαθητές της 8ης και οι πέντε μαθητές του Νηπιαγωγείου πήραν μέρος στην τελετή αποφοίτησης του. Τιμήθηκαν από την ελληνική κοινότητα και τους δασκάλους τους για την επιτυχή συμπλήρωση του κύκλου μαθημάτων της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Τόσο οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου όσο και οι απόφοιτοί μας ήταν βαθύτατα συγκινημένοι. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Αγκά συγκίνησε τους μαθητές με τα λόγια αγάπης που τους απηύθυνε.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, οι οποίοι παρέλαβαν την σκυτάλη και οι μαθητές της 8ης Τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Οι δύο πρώτες μαθήτριες των δύο προγραμμάτων Απογευματινού και Σαββατιανού εξέφρασαν τη συγκίνηση τους και μοιράστηκαν μαζί με τους παρευρισκόμενους τις μοναδικές εμπειρίες από αποκόμισαν από τη φοίτησή τους στο σχολείο, καθώς και την απύθμενη γνώση από απέκτησαν.

Οι δύο δάσκαλοι των τάξεων κ. Βαγγέλης Χαζίρογλου και κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη απηύθυναν λόγια συγκίνησης και αγάπης στους μαθητές τους. Ευχήθηκαν στους μαθητές τους το ταξίδι για τη δική τους Ιθάκη να είναι μακρύ, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες. Επίσης τους τόνισαν ότι αυτό το σχολείο θα είναι για πάντα το δικό τους καταφύγιο, στο οποίο όποια στιγμή της ζωής τους κι αν νιώσουν μόνοι θα είναι εκεί για να τους αγκαλιάσει και να τους συμπαρασταθεί.  

Οι μαθητές βραβεύτηκαν με χρηματικά βραβεία από τους Συλλόγους Μυτιληναίων, Χίων και Κεφαλλήνων, από τον κ. Κώστα Αντωνόπουλο, τον κ. Ντίνο Ράλλη και την κ. Φρειδερίκη Σαγιάννη, από τους Ahepans Αστόριας και Φλάσιγκ και τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Στιγμιότυπο από την είσοδο των αποφοίτων στην αίθουσα.

Στην υπέροχη αυτή εκδήλωση οι μαθητές τραγούδησαν διάφορα ελληνικά τραγούδια με τη βοήθεια των δύο μουσικών του σχολείου μας κ. Βαγγέλη Χατζήρογλου και κ. Φύτου Στράτη.

Η τελετή έληξε με την δεξίωση που παρέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων με γευστικά εδέσματα.

Στιγμιότυπο από την είσοδο των αποφοίτων στην αίθουσα.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.