ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, πλημμύρισε με αγάπη και δώρα τα οποία προσέφεραν οι εταιρείες και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ.

Τα στελέχη των προαναφερόμενων εταιρειών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων τους παρέμειναν για μια ακόμη χρονιά πιστά στο ραντεβού που δίνουν τις τελευταίες δεκαετίες μετά το Πάσχα. Έστησαν τις σούβλες για τον οβελία και ο τόπος μοσχοβολούσε από τα ψητά αρνιά, το κοντοσούβλι και το άλλα κρεατοσκευάσματα.

Οι κυρίες ανέλαβαν τα σερβιρίσματα και τα παιδιά και τα στελέχη της Ακαδημίας βίωσαν μοναδικές στιγμές. Απόλαυσαν ένα πλουσιοπάροχο γεύμα και ξεφάντωσαν με την ορχήστρα του Σταύρου Θεοδώρου. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες έδωσαν το έναυσμα στα παιδιά να παίξουν μπάλα και άλλα παιγνίδια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία που τέλεσαν ο πρωτοσύγκελος της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης και ο διευθυντής της Ακαδημίας, π. Κωνσταντίνος Σιταράς και συνεχίστηκαν  με το πλουσιοπάροχο πασχαλινό γεύμα.

Ο π. Χριστοφόρος Οικονομίδης μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Νέας Ιερσέης, της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης, του Κονέκτικατ και της Αμερικής για την φιλανθρωπική δράση.

Εκ μέρους των ηγετών των Πανγκριγκόριανς μίλησε ο πρώην πρόεδρος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, κ. Γιώργος Σιαμπούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος και τόνισε ότι το Πασχαλινό Γλέντι αποτελεί μια από τις πολλαπλές δράσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον.

Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρου Οικονομίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά ο κ. Σιαμπούλης και οι ιερείς, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης και π. Κωνσταντίνος Σιταράς, παρέδωσαν σε όλα τα παιδιά τα πασχαλινά καλάθια.

Εξ άλλου η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου κατέχει εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των ιδρυμάτων που ευεργετούνται από την γενναιοδωρία των εστιατόρων της Νέας Ιερσέης και της ευρύτερης τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του πρώην προέδρου του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, Γιώργου Σιαμπούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Σταύρος Θεοδώρου με την ορχήστρα του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Παν Γριγκόριαν, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης, τα οποία παίζουν ξέγνοιστα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


1 COMMENT

 1. Πιστεύω στην διαφάνεια και όπου βλέπω πως
  υπάρχει κάνω αυτό που μπορώ.
  Έχω ξαναζητήσει να δω έναν ετήσιο λεπτομερή απολογισμό της Ακαδημίας.
  Ετήσια έσοδα και ετήσια έξοδα.
  Πόσα παιδιά διαβιούν στις εγκαταστάσεις
  και εάν το ίδρυμα απολαμβάνει κάποιο ετήσιο
  εισόδημα από το Αμερικανικό κράτος.
  Προς το παρόν φωνή βοώντως εν τη ερήμω…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.