Πέθανε ο π. πρόεδρος της Ποντιακής Εστίας Μασσαχουσέτης Μιχάλης Παπαδόπουλος

1
Ο αείμνηστος Μιχάλης Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: http://www.pontos-news.gr/

NEA YORKH. (http://www.pontos-news.gr/) Το 2020 δεν λέει να σταματήσει να μας φέρνει τραγικές ειδήσεις. Η ομογένεια της Αμερικής θρηνεί ακόμα ένα μέλος της, τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, πρώην πρόεδρο της Ποντιακής Εστίας Μασσαχουσέτης.

Ο επί δέκα χρόνια πρόεδρος και γραμματέας της Εστίας (2000-2010), έφυγε ανήμερα των Χριστουγέννων, χτυπημένος από τον καρκίνο.

«Διακρινόταν για τον ήπιο χαρακτήρα του, την στιβαρότητα των λόγων του και τη συνεχιζόμενη προσπάθειά του για την συνοχή και συνέχεια του Συλλόγου. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, κάνοντας μας πιο φτωχούς… Να εκφράσουμε τα ειλικρινέστατα και θερμότατα συλλυπητήρια μας στη σύζυγο του, στα παιδιά του και στους οικείους του. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα φίλε Μιχάλη!», σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Ποντιακή Εστία Μασσαχουσέτης.

Ο αδερφικός του φίλος Ηλίας Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook, έγραψε ότι ήταν συγκάτοικοι στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1974-75. Έπειτα εκείνος μετακόμισε στην Αθήνα όταν έγινε δεκτός από το Αμερικανικό Κολέγιο. Τα χρόνια που ακολούθησαν κράτησαν επαφή ενώ στο μεταξύ ο Ηλίας Παπαδόπουλος σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Νορθίστερν της Βοστόνης.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κολέγιο ζήτησε από τον φίλο του να τον βοηθήσει να πάει στις ΗΠΑ. Έτσι κι έγινε, πριν από 41 χρόνια.

«Τον πήρα από το αεροδρόμιο και τον πήγα κατευθείαν στην Ποντιακή Εστία για να γιορτάσουμε τον ερχομό του και μείναμε μέχρι τα ξημερώματα. Μετά πήγαμε στο σπίτι και τους γονείς μου. Λίγες μέρες μετά γνώρισε τη Σοφία. Την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Ανήμερα των Χριστουγέννων έχασα ένα μέλος της οικογενείας μου. Θα τον κρατώ πάντα στην καρδιά μου. Αθάνατος. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφέ», σημείωσε ο Ηλίας Παπαδόπουλος.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.