Πέντε χρόνια παρέα με τις «Αναμνήσεις»  – τα οράματα για την επόμενη πενταετία

Ο χάρτης των αναγνωστών των "Αναμνήσεων".

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στις 2 Μαΐου 2018 ο όμιλος «Anamniseis Media Group» κατετάγη στα κατάστιχα των ΜΜΕ της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Την ίδια ημέρα η ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» www.anamniseis.net , έκανε τον γύρο του κόσμου και εξέπληξε ευχάριστα τους ομογενείς της Νέας Υόρκης και κατ΄επέκταση της Αμερικής.

Την εποχή εκείνη πολλοί αναρωτιόντουσαν για την αποστολή, τους στόχους και τον ρόλο των «Αναμνήσεων», ενώ άλλοι αναρωτιόντουσαν για την επωνυμία «Αναμνήσεις» και έθεταν ευθέως το ερώτημα γιατί δεν επιλέξαμε οποιοδήποτε άλλο όνομα με συνθετικό το News.

Με την πάροδο του χρόνου και με την σκληρή εργασία η συντακτική ομάδα και οι συνεργάτες των «Αναμνήσεων» κατάφεραν να απαντήσουν σε όλα τα εύλογα ερωτήματα και να καταστήσουν την ιστοσελίδα εκφραστή της ομογένειας της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση της Αμερικής.

Η επιμονή στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σε συνδυασμό με τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό στην ομογένεια και γενικότερα στον απανταχού ελληνισμό έκαναν την διαφορά και σήμερα οι «Αναμνήσεις» έχουν αναγνώστες ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη.

Το άγημα των Ευζώνων ενώ παρελαύνει στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το άρθρο ετούτο είναι το δέκα χιλιοστό (10.000) που αναρτάται στην ιστοσελίδα και έχει ως στόχο να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό των επιτευγμάτων της πρώτης 5ετίας και να μοιραστούμε μαζί σας – φίλοι αναγνώστες – τα οράματά μας για την επόμενη 5ετία και γενικότερα για το μέλλον.

Το άρθρο ετούτο μας παρέχει την ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη για τους συνεργάτες, τους αρθρογράφους και τους συνεργάτες των «Αναμνήσεων», για τους αναγνώστες σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης, καθώς επίσης για στους διαφημιστές και όλους όσους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση των «Αναμνήσεων».  

10.000 ρεπορτάζ και σχόλια – 30.000 στιγμιότυπα – 12.000 βίντεο

Ο απολογισμός της πρώτης πενταετίας είναι πλούσιος. Δέκα χιλιάδες ρεπορτάζ, σχόλια, επιστολές και απόψεις, πάνω από 30.000 φωτογραφίες και πάνω από 12.000 βίντεο, τα οποία κατοπτρίζουν την ζωή και την δράση της ομογένειας.

Μεταξύ αυτών και οι 708 ιστορίες των Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών που αξιώθηκαν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο και κατέκτησαν την δική τους θέση στο Πάνθεο των «Αναμνήσεων».

Είμαστε βέβαιοι ότι τα ρεπορτάζ σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για τους ιστοριοδίφες, καθώς επίσης και τους φοιτητές και σπουδαστές που θέλουν να ερευνήσουν και να καταγράψουν την ιστορία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Ενημερωτικό δελτίο

Οι «Αναμνήσεις» εκδίδουν καθημερινά το ενημερωτικό τους δελτίο, το οποίο αποστέλλεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους όσους έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα και το οποίο αν μη τι άλλο αποτελεί μια επί πλέον πολύτιμη και συνάμα δωρεάν υπηρεσία.

Εάν, φίλοι αναγνώστες, δεν λαμβάνετε το δελτίο κάνετε κλικ στο https://www.anamniseis.net/subscribe/ για να το λαμβάνετε καθημερινά στις 9.00 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης, είτε 4.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.  

Εφαρμογές (App)

Η σημερινή επέτειος συμπίπτει με την πρώτη επέτειο για τις εφαρμογές των «Αναμνήσεων» στην «App Store» και στην «Google Play». Η Google ενέταξε την εφαρμογή των «Αναμνήσεων» στο κατάστημά της, στο «Google Play» στις 12 Απριλίου 2022, ενώ η «Apple» την ενέταξε στο κατάστημά της «App Store» στις 24 Απριλίου 2022, ανήμερα του Πάσχα.

Και οι δύο εφαρμογές διατίθενται δωρεάν στους χρήστες των έξυπνων συσκευών και αναμφίβολα αποτελούν μια από τις πιο αξιόλογες δωρεάν υπηρεσίες που οι «Αναμνήσεις».

Οι εφαρμογές παρέχουν την δυνατότητα στον χρήστη τους να λαμβάνει προειδοποιήσεις για κάθε άρθρο ή βίντεο που αναρτούν οι «Αναμνήσεις», είτε και για μεμονωμένες κατηγορίες.

Παράλληλα παρέχουν την δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει τις δικές του ρυθμίσεις (settings) σχετικά με την οθόνη (dark mode), το μέγεθος των γραμμάτων, καθώς επίσης και για τις κοινοποιήσεις (share).

Οι εφαρμογές παρέχουν την δυνατότητα στο χρήστη να αποθηκεύει τα άρθρα της αρέσκειάς του και το πιο σημαντικό να σχολιάζει και να καταθέτει με παρρησία τις απόψεις του για την αρθρογραφία.

Podcast

Μια από τις νεότερες υπηρεσίες των “Αναμνήσεων” είναι το Podcast των “Αναμνήσεων”, το οποίο προβάλλεται καθημερινά στο “Spotify” καθώς επίσης και σε όλες τις πλατφόρμες που προσφέρουν Podcast. Το Podcast περιλαμβάνει ένα περίγραμμα των κυριότερων ειδήσεων της ημέρας και παρέχει την δυνατότητα στη νέα γενιά – που είναι πιο εξοικειωμένη με την τεχνολογία σε έξι περίπου λεπτά να αποκτήσει σφαιρική εικόνα για την ειδησεογραφία της ημέρας.

Οράματα για το μέλλον

Οι «Αναμνήσεις», φίλοι αναγνώστες, έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη και κατά κανόνα η μία επιτυχία αποτελεί εφαλτήριο για την επόμενη. Εκτιμούμε και αποτιμούμε καθημερινά το έργο μας και το πιο σημαντικό αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα των αναγνωστών και τα κελεύσματα της εποχής.

Προβληματιζόμαστε καθημερινά για τους επόμενους στόχους και οραματιζόμαστε την αγγλική έκδοση των «Αναμνήσεων» προκειμένου να δώσουμε την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στην ομογένεια και στην γενέτειρα τα παιδιά και τα εγγόνια μας τα οποία δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ελληνική γλώσσα.

Δωρεάν

Οι «Αναμνήσεις», φίλοι αναγνώστες, είναι ένα από τα ελάχιστα – αν όχι το μόνο – ομογενειακό μέσο ενημέρωσης το οποίο προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες του στην ομογένεια και στον απανταχού ελληνισμό. Οι ειδήσεις, οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν έχουν υδατογραφήματα και το πιο σημαντικό δεν απαιτούν εγγραφή ή και συνδρομή και αυτό συν τοις άλλοις διευκολύνει τις αναδημοσιεύσεις.

Η παροχή δωρεάν υπηρεσιών οφείλεται πρώτα και πάνω από όλα στο φιλότιμο των συνεργατών των «Αναμνήσεων» καθώς επίσης και στους φίλους που πιστεύουν στην αποστολή τους ως μέσο ενημέρωσης και προσφέρουν τον οβολό τους.

Καλούμε, λοιπόν, όσους μπορούν και επιθυμούν να προσφέρουν τον οβολό τους μέσω του «Pay Pal» κάνοντας κλικ στο «donate».

Όσοι επίσης προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο μπορεί να ταχυδρομήσουν τις επιταγές τους (πληρωτέες στις Anamniseis Media Group) στη διεύθυνση P.O.Box 690032, East Elmhurst, NY, 11369 – 0032’.

Εγγραφείτε στο Anamniseis YouTube Channel

Οι «Αναμνήσεις» διατηρούν πλούσια βιντεοθήκη στο YouTube, η οποία αριθμεί 1.200 βίντεο από την ζωή και την δράση της ομογένειας.

Εγγραφείτε στο Anamniseis YouTube Channel για να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για τα βίντεο που απεικονίζουν την ζωή και την δράση της ομογένειας των ΗΠΑ και όχι μόνο. Κοινοποιήστε τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καλέστε συγγενείς και φίλους να εγγραφούν και να απολαύσουν τις δωρεάν υπηρεσίες του ομίλου Anamniseis Media Group.

Εγγραφείτε και στην ιστοσελίδα

Εγγραφείτε επίσης στην ιστοσελίδα και για να λαμβάνετε καθημερινά το ενημερωτικό δελτίο των «Αναμνήσεων» στις 9.00 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης, είτε 4.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.  Κάνετε κλικ στο https://www.anamniseis.net/subscribe/

Για μια ακόμη φορά, αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι αναγνώστες σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη που μας παρέχετε. Και θέλω να πιστεύω ότι με την δική σας υποστήριξη και την αμερόληπτη κριτική σκέψη η πενταετία που ανατέλει σήμερα θα είναι ακόμη πιο δημιουργική και πιο λαμπρή.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Δημήτρης Τσάκας, ιδρυτής και αρχισυντάκτης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. B”H It seems that the Greek American community, bereft of solid coverage of its affairs at least since the demise of the printed Atlantis (circa 1956 when our family came to NYC), has found an advocate whom it can trust to tell it like the proverbial “the way it is!” Congratulations, my friend Dimitri, and may you go from strength to strength —- giving us coverage that’s unafraid, fair, and balanced. The task is yet to be fully achieved, but for five years you have shown the way to accomplish it. Bravo! Wishing you further success, and with fraternal affection, Asher 🙏😀🎶🇺🇸🇬🇷🎂

  2. Θερμα συγχαρητηρια για τις ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ που ενημερωνουν τους Ελληνες οπου Γης και τους συνδεουν με τα σχολια που παραμενουν ελευθερα.
    Ευχες για συνεχη προοδο !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.