Παρουσίαση βιβλίου «Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία του 1821» στην Αστόρια

0
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Δημοσθένη Τριανταφύλλου. Δίπλα του ο Μανώλης Κασσώτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αδαμαντίας Μαρή.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής καλεί την ομογένεια να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Μακρή «Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία του 1821» που θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στην κοινοτική αίθουσα του Ναού των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια, 22-30 33 Street, Astoria N.Y.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική εκδήλωση που διοργανώνει η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία για την νέα σεζόν και η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ομογένειας για την 82η επέτειο του «Όχι» και του «Έπους του 40». Αρχικά οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία, την Αρτοκλασία και την Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωδεκανησίων που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία των Δωδεκανήσων και κατ΄ επέκταση της Ελλάδας.

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου στην οποία αναμένεται να παραστεί ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Η αφίσα της εκδήλωσης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Μανώλης Κασσώτης, οι οποίοι όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» μετέφρασαν το βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και μάλιστα κάλυψαν εξ ιδίων και τα έξοδα για την εκτύπωσή του.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μαρία Μαραγκού και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, καθώς επίσης και το καθιερωμένο κέρασμα με παραδοσιακά γλυκά και αναψυκτικά.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.