ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η συγγραφέας Αικατερίνη Μαυρίδου-Λιβάνη το βράδυ της Παρασκευής, 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα παρουσιάσει το νέο της μυθιστόρημα «Από την Ύδρα με Αγάπη» το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος».

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρου του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια (27 – 09 Crescent Street, Astoria, NY, 11102) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο γιος της Αθανάσιος Λιβάνης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αστόρια και διακρίνεται για την ευρυμάθειά του και για την άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, όπως αναφέρεται στην περιγραφή που ανάρτησε ο εκδοτικός οίκος «Κέδρος» στην ιστοσελίδα του είναι ο Πέτρος, γόνος ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας του Λονδίνου, ο οποίος μαθαίνει με τον πιο περίεργο και σκληρό τρόπο ένα μυστικό που τον αφορά άμεσα.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αικατερίνη Λιβάνη

«Ο θυμός και η απόγνωση τον οδηγούν στο εμπόλεμο Αφγανιστάν, όπου γνωρίζει τη ζωή των Αμερικανών στη στρατιωτική βάση της Καμπούλ αλλά και τη σκληρότητα των Ταλιμπάν πέφτοντας σε μία παγίδα από την οποία δεν μπορεί να βγει.

Στην Καμπούλ συνδέεται με έναν μυστηριώδη Αφγανό με αμφιλεγόμενο ρόλο, ο οποίος βοηθάει τον Πέτρο να φύγει από τη χώρα όταν ο αδελφός του, ο Άρης, ταξιδεύει με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής στο Αφγανιστάν για να τον σώσει.

Όταν επιστρέφει στο Λονδίνο, ο Πέτρος ρίχνεται στη ζωή, στην αγάπη, στον έρωτα, με σκοπό να ξανακερδίσει τα χαμένα χρόνια. Οι ρυθμοί της οικογένειας είναι ξανά φυσιολογικοί.

Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί ότι η μοίρα θα διαλέξει την πιο ευτυχισμένη στιγμή του Πέτρου για την τελική αναμέτρηση.

Ο Αθανάσιος Λιβάνης, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιβλίο της μητέρας του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το εν λόγω μυθιστόρημα είναι το 8ο βιβλίο της κ. Λιβάνη. Προηγήθηκαν το βιβλίο «Επιστολές στην Τανσού – Ελληνοτουρκικές ιστορικές προσεγγίσεις» το οποίο εκδόθηκε το 1997 από τον εκδοτικό οίκο «Γεωργιάδης – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων», «Από τον Φίλιππο στην Υπατία», το οποίο εκδόθηκε το 1999 από τον εκδοτικό οίκο «Γεωργιάδης – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων και το μυθιστόρημα «Ασπασία η εταίρα» το οποίο εκδόθηκε το 2015 από τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος», καθώς επίσης και τα βιβλία «Ομογένεια – Οι εκτός των τειχών Ελληνες και οι Κομματικοί Ηγέτες», Βυζάντιο – Κωνσταντίνου Πόλις», «Γυναίκες στο Ιστορικό Γίγνεσθαι» και «Αλεξάνδρεια, η κοσμολάλητη του Αλεξάνδρου η Πόλις».

H Αικατερίνη Μαυρίδου-Λιβάνη γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνόφωνες εφημερίδες και περιοδικά της Αμερικής, όπως επίσης και με τον Κρίκο του Λονδίνου.

Την δεκαετία του ’80 εξέδωσε το μηνιαίο περιοδικό Ελληνικός Ορίζων και στη συνέχεια την εβδομαδιαία εφημερίδα Ομογενειακή Φωνή. Συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών Ηρόδοτος και επί μία συνεχή δεκαετία με τον ελληνοαμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas Fm», ενώ αρθρογράφησε στον ηλεκτρονικό Τύπο της Καλιφόρνιας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.