Παρωδία στην πανομογενειακή για την παρέλαση – ενορχηστρωμένη επίθεση στον τύπο

2
478
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις εισηγήσεις της έδρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μορφή παρωδίας άρχισαν ήδη να λαμβάνουν οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση της 5ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη που διοργανώνεται από την τριμερή επιτροπή και συγκεκριμένα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή δια του αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, κ. Τζον Κατσιματίδη, του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου με συμπρόεδρο τον Νίκο Μπάρδη και της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων με συμπρόεδρο τον κ. Δημήτριο Καλαμαρά. Η συμμετοχή των αντιπροσώπων των συλλόγων και των κοινοτήτων αντί να αυξηθεί μειώνεται.

Αν και στις προηγούμενες πανομογενειακές συγκεντρώσεις καταβλήθηκαν αξιέπαινες προσπάθειες για να τηρηθούν τα προσχήματα και να εμφανιστούν ενωμένες οι δύο πλευρές της Ομοσπονδίας, εν τούτοις στην 9η πανομογενειακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28 Απριλίου 2022, δεν κατόρθωσαν να τα τηρήσουν.

Ο κ. Λου Κάτσος, ο οποίος δρα για λογαριασμό του κ. Κατσιματίδη επιτέθηκε και στις δύο πλευρές λέγοντάς τους  να ενωθούν για την διοργάνωση της παρέλασης και να αφήσουν τα κονταροχτυπήματα μετά την 5η Ιουνίου 2022.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νϊκος Μπάρδης, Λου Κάτσος, Δημήτριος Καλαμαράς, Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου και Χρήστος Βουρνάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Και σα να μην αρκούσε αυτό ο κ. Κάτσος επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης κατηγορώντας τους ότι παίρνουν συνεντεύξεις, ότι ρίχνουν λάδι στην φωτιά, ότι αμαυρώνουν την εικόνα και βλάπτουν την παρέλαση.

Οι «Αναμνήσεις» ως όφειλαν μετά το πέρας της συνεδρίασης εξήγησαν στον κ. Κάτσο ότι οι επιθέσεις στους δημοσιογράφους ξεκίνησαν από τότε που ανέλαβε ο ίδιος τον συντονισμό των πανομογενειακών και ότι χθες το βράδυ ξεπέρασε κάθε όριο. Μάλιστα έδωσε το  έναυσμα στον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, στην κ. Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου και σε άλλους που ανήκουν στην παράταξη Καλαμαρά να ξεπεράσουν ακόμη και τα όρια ευπρέπειας.

Εξηγήσαμε στον κ. Κάτσο ότι χρέος των δημοσιογράφων και δη των «Αναμνήσεων» είναι να ενημερώσουν την ομογένεια για την δικαστική διαμάχη και για τον εν εξελίξει εμφύλιο που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας και ότι θα είμαστε παρόντες και στο Δικαστήριο στις 10 Μαϊου 2022 όπου ο Δικαστής θα εξετάσει τα υπόλοιπα αιτήματα της αίτησης για προστατευτικά μέτρα που είχε αιτήσει η Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και σε όλες τις συνεδριάσεις και δημόσιες ακροάσεις, άσχετα από την δική τους βούληση.

Ο κ. Κάτσος ισχυρίστηκε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε δεν απευθύνονταν στους παρόντες δημοσιογράφους, απολογήθηκε και υποσχέθηκε να μην επαναληφθεί.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Μπάρδης, Λου Κάτσος και Δημήτρης Καλαμαράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εν τω μεταξύ δύο μέρες πριν η πλευρά Καλαμαρά δια του δικηγόρου της υπέβαλλε αίτημα στις τράπεζες για πάγωμα των λογαριασμών, κατά παράβαση της σύστασης του δικαστή. Οι λογαριασμοί τους οποίους διαχειρίζεται το εν εξορία διοικητικό συμβούλιο πάγωσαν με συνέπεια η επιταγή για το πετρέλαιο θέρμανσης και άλλες επιταγές  σχετικά με τις τρέχουσες υποχρεώσεις της οργάνωσης να μην εξαργυρωθούν.

Αυτό εξόργισε το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο και πριν την έναρξη της πανομογενειακής – βάσει των πληροφοριών των «Αναμνήσεων» – ο κ. Νίκος Μπάρδης και οι άλλοι υπεύθυνοι των επιτροπών ενημέρωσαν τον κ. Κάτσο για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών και μάλιστα κατηγόρησαν ευθέως τον κ. Δημήτριο Καλαμαρά ότι με τους συνεργάτες του βάζει τρικλοποδιές.     

Οι ισορροπίες στην επιτροπή παρελάσεως είναι κάτι παραπάνω από εύθραυστες και αυτό αποδεικνύεται και με το γεγονός ότι όλοι όσοι εκπροσωπούν το εν εξορία διοικητικό συμβούλιο αποχώρησαν από την αίθουσα μόλις πήρε το μκρόφωνο ο κ. Καλαμαράς.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Αρχιεπισκοπή

Ο κ. Τζον Κατσιματίδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, όπως προαναφέραμε δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις και αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το όλο εγχείρημα, διότι άλλοι λειτουργούν και πράττουν για λογαριασμό του. Και το πιο σημαντικό παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα των αντιπροσώπων των συλλόγων σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη της παρελάσεως και το κόστος της.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Νίκος Μπάρδης, εξέφρασε την ανησυχία του για την απουσία για δεύτερη συνεχόμενη συγκέντρωση του εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής. Πρόκειται για τα ίδια παράπονα που έχουν εκφραστεί και στην προηγούμενη πανομογενειακή συγκέντρωση σχετικά με την βοήθεια που έχει αιτηθεί από την Αρχιεπισκοπή και τις κοινότητες για την στήριξη του λευκώματος και του λαχείου.

Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα των «Αναμνήσεως» της είδησης για την διοργάνωση προσκυνηματικού ταξιδιού στην Σμύρνη, στην Καππαδοκία και στην Σμύρνη υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου από την 31η Μαϊου έως και την 13η Ιουνίου έχει αλλάξει τα δεδομένα και δεν αποκλείεται το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας να θέσει επί τάπητος το θέμα της ματαίωσης της παρέλασης.

Σε πρώτο πλάνο οι Αυγή Ατματζίδου και ο Κώστας Ουρανίτσας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην βραδιά νεολαίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τελετάρχες της παρελάσεως

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος στην εν λόγω σύσκεψη ήταν και το θέμα της επιλογής των τελεταρχών. Ο κ. Δημήτριος Καλαμαράς επεσήμανε ότι προσέγγισε το γραφείο του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα δεν έχουν καμία θετική απάντηση.

Παράλληλα συνέστησε στους παρισταμένους να επικοινωνήσουν με τις προσωπικότητες που πληρούν τα κριτήρια και ενδέχεται να προτείνουν για τελετάρχη προκειμένου όταν τις υποβάλλουν τις προτάσεις να έχουν ήδη την συγκατάθεσή τους, διότι τα χρονικά περιθώρια για τους τελετάρχες έχουν στενέψει.

Ο κ. Χρήστος Βουρνάς, ο οποίος μαζί με την Σπυριδούλα Τσουκαλά έχουν αναλάβει το ταμείο ανακοίνωσε ότι οι εισπράξεις από το λεύκωμα έχουν ανέλθει στις $21.725 και ότι με τις καταθέσεις που θα γίνουν θα ανέλθουν στις $25.000. Από τις πωλήσεις των λαχείων έχουν εισπραχτεί $9.250, ενώ στον ειδικό λογαριασμό για το δείπνο στο Χίλτον οι εισπράξεις ανήλθαν στα $40.250.

Ο κ. Νίκος Μπάρδης επεσήμανε ότι έχουν ήδη λάβει την έγκριση για το άγημα των Ευζώνων και ότι απομένουν μόνο τα διαδικαστικά. Επισήμανε επίσης ότι έχει ξεκινήσει επαφές για πιθανή παρουσία τεσσάρων μελών της «χρυσής» Εθνικής Ελλάδος του 2004, μαζί με το ευρωπαϊκό τρόπαιο, ως επιπλέον πόλο έλξης, αλλά είναι άγνωστο εάν θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια, καθώς η ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καλύψει αυτά τα έξοδα.

Παράλληλα τόνισε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν με δικά τους έξοδα στην παρέλαση.

Η κ. Νομική Καστανά επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή τρία κορίτσια στον διαγωνισμό ομορφιάς και γνώσεων για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής, 15ης Μαϊου.

Οι κ.κ. Αυγή Ατματζίδου και Κώστας Ουρανίτσας οι οποίοι διοργάνωσαν την βραδιά κωμωδίας στο εστιατόριο «Άνεμος» απέσπασαν τα συγχαρητήρια του κ. Νίκου Μπάρδη και τόνισαν ότι ξόδεψαν μόνο $60 για την προβολή της εκδήλωσης και ότι την βραδιά αυτή εξασφάλισαν $1.000 τα οποία θα προσφέρουν στο Ταμείο της Παρελάσεως.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος επεσήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει μέσω zoom και ότι στην παρούσα φάση ασχολούνται με την εξασφάλιση των πόρων για την μετακίνηση των κοινοτήτων, των σχολείων και των συλλόγων από και προς την παρέλαση.  

- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. B”H The philosopher Friedrich Hegel perceptively remarks somewhere that all great, world-historical facts and personages occur, as it were, twice. He has forgotten to add: the first time as tragedy, the second as farce. Such thoughts inevitably twirl about the head as another penetrating essay by Dimitris Tsakas of Anamniseis depressingly continues to display the dysfunction of the Federation of Hellenic Societies of NY. The twin factions are working at cross purposes, lacking a common vision for the repeatedly deferred Greek Independence Day Parade; now scheduled for Sunday, June 5. Moreover, the mutually loathsome sides have a court day before the annual march, contesting the very issues that has brought the public to distrust the opposing administrations’ efficacy: messy financial accounts, abandonment of the “crime scene” by Archbishop Elpidophoros (he shall be visiting Istanbul and Izmir immediately before and while the parade is in progress); while my friend John’s (Catsimatidis) deputy —- the hapless and incompetent Lou Katsos —- in the discredited tradition of the unfit 45th President, turns against the press, a convenient scapegoat for his, and the Federation’s considerable inadequacies. Under such dismal condition, and for the first time from such defective quarters, the possibility of cancelling the event altogether is beginning to be whispered; a suggestion I emphatically proposed weeks ago, as a stratagem to avoid the embarrassment of a shameful debacle that this year’s planned parade will surely become! Let there be a scrapping of the Fifth Avenue megalomaniac extravaganza, and immediately, in the month that leaves for a quick adjustment, have the leadership of dunces organize a truncated parade in the Astoria haunts of our expatriate community. Then, and with deliberate speed begin to think better, bigger next year. But I forget: our compatriots are neither visionary nor strategic; after all, they’re part of the long list of pathologies that keep our native land and it’s people underdeveloped! With fraternal affection, Asher 🙏😩🇬🇷😢🇺🇸

  2. Για άλλη ια φορά επιβεβαιώνεται η λαϊκή σοφία τού “Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς”
    Sadly, a situation beyond redemption and/or repair- a modern Greek Tragedy.
    Να επιφυλάσσεται άραγε “Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ” ??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.