ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παρανάλωμα του πυρός έγινε το ομογενειακό εστιατόριο «Landmark Diner» επί της λεωφόρου «South Highland Avenue» στο Briarcliff Manor της Νέας Υόρκης.

Η πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Τμήματος του Ossining ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, και συγκεκριμένα στις 9.45 π.μ. από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στις μάχες με τις φλόγες χύθηκαν δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα από τα Τμήματα της Πυροσβεστικής των περιοχών Briarcliff Manor, Chappaqua, Hawthorne, Millwood, Ossining, Pleasantville, Thornwood, καθώς επίσης και ασθενοφόρα από το Ossining, Pleasantville EMS και το WCDES Battalion 12.

Ο εκπρόσωπος τύπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών τόσο για την εκκένωση του εστιατορίου, όσο και για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα τόνισε ότι δύο πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Phelps Memorial Hospital Center» με αναπνευστικά και άλλα προβλήματα.

Οι πυροσβέστες επί τω έργω.

Η Αστυνομία υποχρεώθηκε για προληπτικούς λόγους να κλείσει τη Λεωφόρο «South Highland Avenue», προκαλώντας την ταλαιπωρία των οδηγών και των κατοίκων της περιοχής.   

Από την έρευνα των «Αναμνήσεων» προέκυψε ότι το εστιατόριο ανήκει στον ομογενή Αριστείδη (Άρη) Θάνο, ο οποίος διακρίνεται για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και πάνω από όλα για το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Αριστείδης Θάνος, όπως ανέφερε ο Matthew Gullotta, ήταν και παραμένει ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του φιλανθρωπικού οργανισμού «Gullotta House». Ο κ. Gulotta, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Patch», κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανοικοδόμηση του εστιατορίου δια μέσω της ιστοσελίδας https://gullottahouse.org.

Οι πυροσβέστες επί τω έργω.

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με τον κ. Θάνο δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Ο ομογενής εστιάτορας μέσω μιας ανακοίνωσης στην σελίδα του εστιατορίου στο Facebook εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό γεγονός και την ευγνωμοσύνη για τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά.

Παράλληλα εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για την ανοικοδόμηση του εστιατορίου.

Ο Αριστείδης Θάνος, όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση είναι ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου «Thanos Restaurant Group» το οποίο έχει στην κυριότητά του τα εστιατόρια «The Stamford» στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και το «The Mirage Restaurant & Café» στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης.  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.