Παρανάλωμα του πυρός το εμβληματικό ομογενειακό «Concord Diner» στην Βόρεια Καρολίνα

0
94
Οι πυροσβέστες ενώ προσπαθούν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολική είναι η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου 2021 στο εμβληματικό ομογενειακό εστιατόριο «Concord Diner» στο Κόνκορντ της Βόρειας Καρολίνας.

Στην μάχη με τις φλόγες, βάσει του ανακοινωθέντος της Πυροσβεστικής του Κόνκορντ χύθηκαν πάνω από δώδεκα συνεργεία και δεκάδες πυροσβέστες. Αν και κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες εν τούτοις δεν κατάφεραν να σώσουν το ιστορικό εστιατόριο.

Η πυρκαγιά, όπως ανέφεραν οι πυροσβέστες, ξέσπασε στο εσωτερικό του εστιατορίου και οι οδηγοί που περνούσαν από την Οδό U.S. 29 κάλεσαν την Αστυνομία και την πυροσβεστική στις 5.00 π.μ. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες το εστιατόριο έχει τυλιχτεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, ενώ από την στέγη αναδύονταν οι φλόγες.

Το εστιατόριο, όπως ανέφεραν οι αρχές, εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αιτίων της πυρκαγιάς συνεχίζονται.

Το ομογενειακό εστιατόριο Concord Diner στο Κόνκορντ της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός. Φωτογραφία Facebook

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας για να προσφέρουν βοήθεια, αλλά ήταν πλέον αργά.

Το εστιατόριο ανήκει στον ομογενή Πιτ Κατσάνο που γεννήθηκε στο Λονγκ Άϊλαντ και έλκει την καταγωγή του από την Ευρυτανία.

Λίγο μετά την πυρκαγιά στον λογαριασμό του εστιατορίου στο FaceBook αναρτήθηκε η φωτογραφία με το κατεστραμμένο από τις φλόγες εστιατόριο. «Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε όλοι ασφαλείς. Εκτιμούμε τον προβληματισμό σας και τις προσευχές σας. Προσευχηθείτε για τον Πίτερ, την Κάρι και το προσωπικό του εστιατορίου».

Απίστευτη η θλίψη και η συμπαράσταση

Το τραγικό γεγονός προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στους πελάτες του εστιατορίου, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια στα τηλεοπτικά συνεργεία και στους δημοσιογράφους για το εμβληματικό εστιατόρια και τις αναμνήσεις που διατηρούν από αυτό.

Πολλοί επεσήμαναν ότι το εστιατόριο αποτελούσε προορισμό  – για άλλους καθημερινά και για άλλους δύο και τρεις φορές την εβδομάδα λόγω της εξαιρετικής ποιότητας καθώς επίσης και του φιλόξενου οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ο λογαρισμός που άνοιξαν οι φίλοι για την υποστήριξη των ιδιοκτητών του εμβληματικού εστιατορίου Πιτ και Κάρι.

Δύο πελάτες και φίλοι του ομογενή και συγκεκριμένα οι Noel και Brittany Bethea χθες δημιούργησαν ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο  www.gofundme.com με την επωνυμία «Concord Family Diner Relief for Pete and Carrie» και κάλεσαν συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση των ιδιοκτητών  του εστιατορίου, ούτως ώστε να αναγεννηθεί από τις στάχτες.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι άλλοι έχουν ανοίξει λογαριασμό για την ενίσχυση των εργαζομένων που μετά από δέκα και πάνω χρόνια έχασαν τις δουλειές τους.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Πιτ Κατσάνο και του εξέφρασαν την αγάπη και την συμπαράσταση. Ο κ. Κατσάνος δεσμεύτηκε ότι θα αναθέσει στον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας να επικοινωνήσει μαζί μας.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.