ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την συμμετοχή δυο Αρχιμανδριτών, πέντε ακόμα ιερέων και ενός ιεροδιακόνου, έγινε μέσα σε απόλυτη μυσταγωγία, το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουλίου, η περιφορά τμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα, που φυλάσσεται στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, μαζί με την περιφορά της ανθοστόλιστης εικόνας του Αγίου.

Η Κοινότητα του Τζάκσον Χάιτς είχε την ευλογία, από την ημέρα των εγκαινίων της να δεχθεί ως δώρο ένα τμήμα από το λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο προϊστάμενος της Κοινότητας ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών Βαρύτιμος, τηρώντας την παράδοση υποδέχθηκε με χαρά τους αδελφούς ιερείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του για να συμπροσευχηθούν.

Στιγμιότυπο από την περιφορά της ανθοστόλιστης εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα. Φωτογραφία: ETA PRESS.

Οι προσκυνητές του καλοκαιριού, που παρευρέθηκαν στον εσπερινό, τόνισαν ότι ήταν μια όμορφη πανήγυρις, με ιδιαίτερη ευλάβεια και σε κλίμα παρόμοιο με αυτό που συναντούν, όντας προσκυνητές σε διάφορα μέρη της πατρίδας, όπου μέχρι σήμερα τηρούν τις παραδόσεις.

Την επόμενη το πρωί, ημέρα της εορτής του Αγίου, τελέστηκε με κατάνυξη η Θεία Λειτουργία.

Τους βυζαντινούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες, κ. Σπύρος Περιβολάρης και ο κ. Δημήτρης Μιχαήλ, ιεροψάλτης  στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού, στο Γουάιτστοουν.

Μεγάλη συμμετοχή ιερέων

Ανάμεσα στους ιερείς που συμμετείχαν στον Εσπερινό, ο π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος από την κοινότητα των Αγίων Αναργύρων, Ουάσινγκτον Χάιτς, ο π. Γεώργιος Καζούλης από την Κοινότητα της Παναγίας, Άιλαντ Παρκ και οι Αρχιμανδρίτες, π. Γεράσιμος Μαυρούλας και π. Νικόλαος Καλαφάτης , ο π. Μελέτιος Μπουγάς και ο διάκονος  Βασίλειος Αγγελάκης, από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μόνη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών Βαρύτιμος, προϊσταγμένος της Κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καλωσόρισε τους αδερφούς ιερείς στον εσπερινό και υποδέχθηκε τους προσκυνητές του Αγίου Παντελεήμονα. Φωτογραφία: ETA PRESS.

Την αρτοκλασία πρόσφερε η πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αμαλία Μπουρνιά, προς τιμή του αδερφού της που φέρει το όνομα Παντελεήμων.

Στο τέλος της ακολουθίας οι πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια το τμήμα του ιερού λειψάνου.

Η όμορφη εμπειρία του Εσπερινού, συνεχίστηκε με δεξίωση που παρατέθηκε από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της «Αγίας Ελεούσας» στην κοινοτική αίθουσα.

Ο π. Γεδεών, με όραμα και ελπίδα για το μέλλον της Κοινότητας, έχει καταφέρει σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και με αθόρυβη προσπάθεια να συγκεντρώσει δωρεές οι οποίες δεν αυγατίζουν, αλλά χρησιμοποιούνται άμεσα για τις ανάγκες της Κοινότητας.

Αθόρυβα και χωρίς μεγάλη αναταραχή σε ό,τι αφορά την λειτουργία της Κοινότητας, έγινε η αλλαγή του ηλεκτρικού πίνακα στην κοινοτική αίθουσα και η εγκατάσταση των κλιματιστικών νέας τεχνολογίας. . Φωτογραφία: ETA PRESS

Έτσι με αρκετή δόση τόλμης, αποφάσισε να ξεκινήσει τις εργασίες για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού πίνακα στην κοινοτική αίθουσα.

Αυτή την περίοδο που θεωρείται περίοδος διακοπών, προχώρησε στην πλήρη αλλαγή των φωτιστικών σε λάμπες LED, σε διακόπτες, και στην εγκατάσταση τεσσάρων κλιματιστικών νέας τεχνολογίας.

Όπως είναι γνωστό από τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα αρχίσει και πάλι η λειτουργία απογευματινού σχολείου στην Κοινότητα, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης της αίθουσας και η διαμόρφωση των χώρων, όπου και θα διεξάγεται η διδασκαλία.

Η ιερή λειψανοθήκη με κομμάτι από το λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος. . Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.