Πανηγυρική η τελευταία πανομογενεική συγκέντρωση για την Παρέλαση της Κυριακής

0
Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πανηγυρική με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση που συγκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης, 27ης Απριλίου 2023 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια η Επιτροπή Παρελάσεως.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα αμέσως μετά την ενθουσιώδη εκδήλωση που φιλοξένησε στην έπαυλή του ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς και παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός Πρόξενος και ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Δημήτριος Παπαγεωργίου, αντίστοιχα, το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, τα κορίτσια που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας, καθώς επίσης ιερείς και μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παρέστησαν επίσης η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου, ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος και αντιπρύτανεις Ηλία Γιαρένης και Παναγιώτης Βλάμος.

Το μκατάμεστο Σταθάκειο Πολιτισιτκό Κέντρο στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Φίλιπ Κρίστοφερ, οι συμπροέδροι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, Δήμος Σιώκης και Δημήτριος Α. Γωνιάς, καθώς επίσης και όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι απηύθυναν μηνύματα ενότητας και κάλεσαν τους ομογενείς να παρελάσουν ενωμένοι στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.

Ενθουσιασμό προκάλεσε η είσοδος στην αίθουσα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και η αναφορά εκάστου στον τόπο καταγωγής

Εκδηλώσεις του τριημέρου

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή, 28η Απριλίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. με την Αρχιερατική Δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, που θα λάβει χώρα στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης και θα συνεχιστεί με την παρέλαση των Ευζώνων και όλων των παρισταμένων μέχρι και το πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν και την καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 29 Απριλίου 2023, στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια θα λάβει χώρα η πολιτιστική εκδήλωση στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα χορευτικά της ομογένειας.

Στιγμιότυπο από την βράβευση του Γιώργου Σαμαρά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι έχουν προσκληθεί πολιτικοί και επίσημοι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Κύπρου και των Η.Π.Α.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τελετή έπαρσης σημαίας, ελληνική παραδοσιακή μουσική υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φύτου Στράτη, παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, του συλλόγου Καλυμνίων Νέας Υόρκης, καθώς και της Νεολαίας της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πορτ Ουάσιγκτον της Νέας Υόρκης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν, στο πλαίσιο του οποίου θα τιμηθούν ο μέγας τελετάρχης Γιώργος Λογοθέτης, οι επίτιμοι τελετάρχες και οι χορηγοί του δείπνου.

Από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το πρωί της Κυριακής, 30ης Απριλίου 2023 οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την Δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στο Ξενοδοχείο Πίερ από τις 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Το απόβραδο της Κυριακής, μετά την παρέλαση, θα παρατεθεί δείπνο στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια προς τιμή των Ευζώνων και των επισήμων προσκεκλημένων. Το δείπνο θα είναι ελεύθερο για όλους όσους συμμετείχαν στην παρέλαση.

Από την ομιλία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Γιάννη Στρουμπάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.