Παμποντιακή Ομοσπονδία και Ιερό Ιδρυμα αλληλέγγυοι με την Αρμενία και τους Αρμένιους

0
164
Η αφίσα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και  Καναδά και το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook εκφράζουν την αλληλεγγύη προς την Αρμενία και τους Αρμενίους και συνάμα καταδικάζουν τις εχθροπραξίες και την ανάμιξη της Τουρκίας.

Η αφίσα με την σημαία της Αρμενίας και την επιγραφή «We Stand with Armenia» μιλάει από μόνη της και αποδεικνύει ότι ο ποντιακός ελληνισμός της Αμερικής και του Καναδά στις δύσκολες ετούτες στιγμές παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και καλεί την διεθνή κοινότητα να ασκήσει όλη της την επιρροή στην Τουρκία ούτως ώστε να σταματήσει να ρίχνει λάδι στην φωτιά και να παρακινεί τους Αζέρους.

Η ανακοίνωση της Παμποντιακής

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία και η Νεολαία της Παμποντιακής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  παραμένουν αλληλέγγυοι με την Αρμενία και τον αρμενικό λαό στις προσπάθειές τους να αντισταθούν στην βάρβαρη επίθεση και την απώλεια των αθώων ψυχών και καλεί την διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της,

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άδικη επίθεση, που υποδαυλίζεται από την Τουρκία  και την συνεχιζόμενη και άνευ προηγουμένου επίθεση του Αζερμπατζιάν στην Αρμενία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ιερό Ίδρυμα Ποντίων «Παναγία Σουμελά»

Το Ιερό Ιδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά έκανε share το μήνυμα της Παμποντιακής και έγραψε:

Οι Αρμένιοι αμύνονται και πάλι…

Οι Βάρβαροι, μέσω των δορυφόρων τους, διεκδικούν, σφετερίζονται, επιτίθενται, τρομοκρατούν…

Η Διεθνής Κοινότητα παρακολουθεί νουθετώντας…

Πόσες φορές ακόμη Θεέ μου θα ζήσουμε την ίδια φρίκη με τον ίδιο εγκληματία;

Η τουρκική κυβέρνηση καταδικάζει (ήμαρτον, ήμαρτον) την επίθεση των Αρμενίων κατά των Αζέρων. Τόση παραπληροφόρηση, τόση προπαγάνδα.

Που βρίσκει άραγε η Τουρκία, με τόσους εχθρούς τριγύρω τους και τόσα καυτά μέτωπα στο εσωτερικό της, το θράσος να εκβιάζει, να απειλεί, να προκαλεί, να υβρίζει;

Υπάρχει δίκιο σε αυτόν τον κόσμο;

Και αν ναι .. που, πως, πότε, και από ποιον επιβάλλεται;

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας. Έχουμε πολλά κοινά με τις Αρμένιους και κυρίως τον ίδιο γενοκτόνο.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.