Όταν συναντηθήκαμε στην Αστόρια έκαναν τον Γύρο της Αμερικής, ενώ σήμερα του Κόσμου

Οι Θεσσαλονικείς Άκης και Βούλα Τεμεπερίδη οι οποίοι συνεχίζουν τον γύρο του κόσμου. Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η είδηση ότι «Θεσσαλονικείς συνεχίζουν τον γύρο του κόσμου με τον Καριμπούνη», εν μέσω πανδημίας, δεν ήταν και τόσο καινούργια ή πρωτάκουστη είδηση για μένα. Παρακολουθώ από κοντά το ταξίδι της Οικογένειας του φίλου Ακη Τεμπερίδη, που είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου με διεθνή καριέρα, εδώ και χρόνια.

Μόλις λοιπόν διάβασα στις «Αναμνήσεις» τον τίτλο, έστειλα μήνυμα στην σελίδα του στο  Facebook.

Μου απάντησε, λέγοντας ότι θα ήθελε πολύ να ξαναβρεθούμε (να δούμε πότε θα ξαναβρεθούμε, έγραψε) και με παρότρυνε να γράψω για την συνάντηση μας πριν δέκα περίπου χρόνια στην Αστόρια,  όταν αυτός και η Βούλα έφτασαν στην πόλη μας, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια στη Νότιο Αμερική και στις νότιες πολιτείες της Αμερικής.

Τότε οδηγούσαν ένα όχημα τύπου Land Rover Discovery LR4.

Το ονόμαζαν caribou. Και το απίστευτο εγχείρημα τους είχε τίτλο «The World Offroad», υποστήριζε μεταξύ άλλων το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» ενώ το χρονικό της διαδρομής και της περιπέτειας καταγραφόταν κάθε μήνα μέσα από τις σελίδες του περιοδικού.

Εγώ ως φανατικός αναγνώστης του περιοδικού, δεν έχανα ούτε οξεία και ευτυχώς τα έντυπα από την Ελλάδα, κυκλοφορόυσαν τότε και στα περίπτερα στην Αστόρια.

Φαντάζεστε την χαρά μου και την αγωνία μου να γνωρίσω τον Ακη και την Βούλα μόλις είδα μπροστά μου τον Caribou;

Η καρδιά μου άρχισε να χτυπά εντονότερα. Σκέφτηκα να περιμένω φρουρός, μπροστά στο αυτοκίνητο μέχρι να επιστρέψουν.

Σε δεύτερη φάση, αποφάσισα να αφήσω ένα σημείωμα στο παρμπρίζ. Έτσι τουλάχιστον θα έβλεπαν ότι τους ψάχνω;

Ήταν και τότε καλοκαίρι και ένα από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης, στην Αστόρια, ήταν το ζαχαροπλαστείο «Λευκός Πύργος» στην παλιά και αρχική τοποθεσία στην γωνία του δρόμου 31 και την 23η Λεωφόρο.

θα μπορούσαν να έρθουν για να συναντηθούμε εκεί, σκέφτηκα. Ήταν κάτι σαν στοίχημα αλλά και σαν ευχή και προσευχή.

Φανταστείτε την χαρά μου όταν είδα τον «Καριμπού» να σταθμεύει μπροστά από τον «Λευκό Πύργο».

Σηκώθηκα αμέσως για να υποδεχθώ  τους επισκέπτες.

Ήταν μια όμορφη συνάντηση που έμεινε στην ιστορία και οι σχετικές φωτογραφίες ανέβηκαν στο iCloud της Apple, μέσω του iPhone. Δυστυχώς το τηλέφωνο εκείνο δεν επέζησε ένα ατύχημα από απροσεξία, και οι φωτογραφίες εκείνες, δεν μπορούν να αναπαραχθούν.

Aπό την ημέρα εκείνη κι έπειτα, άλλαξαν πολλά στις ζωές μας.

Ο Ακης και η Βούλα απόκτησαν μια όμορφη κόρη στην Ιταλία όπου είχαν εγκατασταθεί, εγώ απέκτησα έναν υπέροχο γιο και η ζωή συνέχισε την πορεία της.

Δεν χαθήκαμε, ευτυχώς, κρατήσαμε την επαφή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Απλώς δεν μπορέσαμε να ξανασυναντηθούμε.

Ο Ακης ξαναήρθε στην Αμερική άλλη μια φορά, οδηγώντας ένα μοντέλο της Μαζεράτι, από την Ανατολική στην Δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και περιγράφοντας τις εντυπώσεις του.

Μετά από λίγα χρόνια παραμονής στην Ιταλία και την γέννηση της κόρης τους Αναστασίας, ο Ακης και η Βούλα αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη νέα περιπέτεια.

Όταν ξεκίνησαν με νέο όχημα τα σχέδια τους, μεγαλύτερο και κατάλληλο για οικογένεια, πήγαν αρχικά στην Τουρκία και μετά από μια μικρή περιπέτεια υγείας του Ακη, θα ξεκινούσαν με κατεύθυνση ανατολικά.

Ώσπου ήρθε ο Κορωνοιός και ανέτρεψε τα σχέδια. Έτσι τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα, αφού τα σύνορα της Ευρώπης έκλεισαν ερμητικά..

Τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησαν εκ νέου το ταξίδι μέσω της  Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και σήμερα βρίσκονται στην Ουγγαρία. Ο προορισμός τους είναι η Νορβηγία (το βορειότερο σημείο στην Ευρώπη) κι απο εκεί θα στείλουν το αυτοκίνητο στην Νότια Αμερική. Για να ξαναρχίσουν και πάλι τις περιπέτειες απο το σημείο που τελείωσαν οι προηγούμενες.

Οι στιγμές που πέρασα μαζί τους στην Αστόρια θα μου μείνουν αξέχαστες. Ένα κομμάτι από την καρδιά μου ταξιδεύει μαζί τους και ρουφάει κάθε νέα εμπειρία.

Τους θεωρώ άξιους πρεσβευτές της Ελλάδας και επίσης τους έχω ανακηρύξει σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους. Παρόλο που οι ίδιοι είναι τόσο μετριόφρονες και οι χαρακτήρες τους, απέχουν πολύ από τον τίτλο του Celebrity.

Τους ευχαριστώ για την φιλία τους και τις υπέροχες αναμνήσεις. Ταξιδεύουμε και εμείς μαζί τους και μαθαίνουμε για χώρες και τόπους που δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε. Όχι με περιγραφές τύπου πεντάστερων ξενοδοχείων, όπως μας έχουν συνηθίσει οι bloggers που είναι επαγγελματίες και βγάζουν εκατομμύρια, αλλά με την όμορφη και απλή ζωή του ταξιδιώτη που το ζει και το απολαμβάνει. Που ταυτίζεται μαζί σου και σε ξεναγεί σε μέρη γεμάτα ομορφιές, δημιουργώντας φιλίες και δοκιμάζοντας εμπειρίες μοναδικές.

Τους εύχομαι καλή συνέχεια στην πορεία που έχουν χαράξει και καλή αντάμωση εδώ ή στην Ελλάδα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.