Ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά της η ομοσπονδιακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη

0
Από αριστερά διακρίνονται ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι (Kevin McCarthy), Γεώργιος Μαλλιωτάκης Νικόλ Μαλλιωτάκη και Βεραλία Μαλλιωτάκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νικόλ Μαλλιωτάκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μοναδικές και συνάμα άκρως συγκινητικές στιγμές βίωσαν το απόγευμα της Κυριακής ο Γιώργος και η Βεραλία Μαλλιωτάκη κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών του Κογκρέσου μεταξύ των οποίων και της μονάκριβης κόρης τους, κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Η ορκωμοσία της 117ης Βουλής των Αντιπροσώπων έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 3ης Ιανουαρίου 2021 και την ορκωμοσία διηύθυνε η επανεκλεγείσα πρόεδρος της Βουλής, Νάνσυ Πελόσι.

Αμέσως μετά η Νικόλ Μαλλιωτάκη ορκίστηκε ενώπιον του αρχηγού της μειοψηφίας στην Βουλή Κέβιν ΜακΚάρθι (Kevin McCarthy)  έχοντας στα δεξιά τον πατέρα της Γεώργιο Μαλλιωτάκη και αριστερά την κουβανικής καταγωγή μητέρα της Βεραλία Μαλλιωτάκη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η κ. Μαλλιωτάκη απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους φίλους και υποστηρικτές της προεκλογικής της εκστρατείας και στις «Αναμνήσεις» μέσω του οποίου υπενθυμίζει σε όλους ότι η εκλογική περιφέρεια την οποία έχει την τιμή να εκπροσωπεί στο ανώτατο νομοθετικό όργανο των ΗΠΑ ανήκει στους πολίτες και μόνο στους πολίτες του Στάτεν Άϊλαντ και του Νοτίου Μπρούκλιν.

Πρόκειται για μια υπόσχεση που έχει δώσει αμέσως μετά την εκλογή της, ότι θα εκπροσωπήσει όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει πολιτικές, οι οποίες θα διατηρήσουν τους δρόμους ασφαλείς, θα προστατεύσουν τις ελευθερίες και θα προωθήσουν και διασφαλίσουν την οικονομία ελεύθερης αγοράς.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι μέλος της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής  Διάσκεψης του Ελληνισμού και με τη νέα της ιδιότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Ελληνικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.