ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εάν υπήρχε θέση κενή στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια, την βραδιά του αφιερώματος στον λαϊκό συνθέτη Γιώργο Μητσάκη, το πιθανότερο είναι, ότι ήταν σκεπασμένη από το παλτό κάποιου θεατή και να μην φαίνονταν.

Η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του υπευθύνου της διοργάνωσης της συναυλίας, του γνωστού ερμηνευτή και σολίστ της κιθάρας του Τάσου Παπαϊωάννου.

Γιατί όχι μόνο το κοινό αψήφησε το ασυνήθιστα έντονο κρύο, αλλά άφησε τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις και προτίμησε αυτή.

Ήταν μια επιβεβαίωση, όχι μόνο για τον Τάσο Παπαϊωάννου και την Έλενα Κρις, που τον συνόδευε στην σκηνή, αλλά και για τους υπόλοιπους ερμηνευτές και καλλιτέχνες. Όπως η Ελένη Ανδρέου, που αν και με ελαφρώς ερεθισμένο λαιμό, ερμήνευσε τα τραγούδια με τον δικό της μοναδικό τρόπο, θυμίζοντας κάποιες από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του Μητσάκη και από κοντά με το δικό του στυλ, ο γνωστός κι αγαπημένος τροβαδούρος Σεραφείμ Λάζος αλλά και ο Ηλίας Μακρυνός.

Η Ελένη Ανδρέου που συμμετείχε σε ορισμένα από τα τραγούδια. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ο χώρος υποδοχής στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου έχει ανακαινιστεί και διαβάσαμε στην είσοδο μια πινακίδα που έγραφε «Thespis Theater».

Ωστόσο σημασία είχε το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους θεατές σιγοτραγουδούσαν τις επιτυχίες του Γιώργου Μητσάκη, όπως αυτή που λέει: «Όπου Γιώργος και μάλαμα». «Η πρώτη αγάπη», «Νίτσα-Ελενίτσα», «Το φανταράκι», «Στον Πειραιά Συννέφιασε», «Ο Μπάρμπα-Θωμάς», «Βαλεντίνα», «Δεν είμαι εγώ ο Γιώργος σου», «Μια γυναίκα δυο άντρες», «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα…» και άλλα πολύ αγαπημένα.

Ακούστηκαν όλα τα σημαντικά ρεμπέτικα τραγούδια που αγάπησε ο ίδιος ο συνθέτης.

Άλλο ένα στιγμιότυπο από την συναυλία-αφιέρωμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία: ETA PRESS

Την εισαγωγή στην συναυλία έκανε ο γνωστός καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Queens College Νίκος Αλεξίου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν με κέφι στην συναυλία, ενωμένοι με γνώμονα την διασκέδαση μιας κατηγορίας Ομογενών που βρίσκουν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες αυτές του είδους τις εκδηλώσεις, που περιέχουν ένα μεγάλο κομμάτι πόνου και αγωνίας για να γίνουν πραγματικότητα.

Η συναυλία αυτή, τελούσε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης, «Γέρος του Μωριά»

Ανάμεσα στους λοιπούς χορηγούς της εκδήλωσης ήταν και οι «Αναμνήσεις», ως χορηγός επικοινωνίας.

Τα ονόματα των χορηγών αναγράφονταν σε ειδικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στο κοινό.

Οι αφανείς ήρωες, οι σολίστ της συναυλίας. Σε πρώτο πλάνο ο Κώστας Ψαρρός στο μπουζούκι, ο Στηβ Βαβαγιάκης στα κρουστά και ο Άγγελος Παπαδάτος, Κοντραμπάσο. Συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Δήμου, πιάνο και ο Ηλίας Μακρυνός, στην κιθάρα. Φωτογραφία: ETA PRESS
Άποψη του κοινού που παρακολούθησε την συναυλία-αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Με την παρουσία του Τάσου Παπαϊωάννου και την συμμετοχή της Έλενας Κρις, του Σεραφείμ Λάζου και της Ελένης Ανδρέου. Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.