Ομογενείς επέστρεψαν στην Αμμουδιά Σερρών για την βάπτιση της κόρης του Αντωνίας Μυγδαλά

0
Οι γονείς και οι παπούδες με τη νεοφώτιστη Αντωνία Μυγδαλά. Φωτογραφία: Σερραϊκόν Βήμα.

ΣΕΡΡΕΣ. (Σεραϊκόν Θάρρος) Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αμμουδιάς βαπτίστηκε η γλυκιά κόρη του Έλληνα επιχειρηματία, μετανάστη δεύτερης γενιά στις ΗΠΑ Θόδωρου Μυγδαλά και της Αμερικανίδας συζύγου του Davis Renee Μυγδαλά

Το ζευγάρι είχε ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου πριν δυο καλοκαίρια στην Ελλάδα και επέλεξε πάλι την Αμμουδιά, γενέτειρα του γαμπρού, για να βαπτίσει την νεοφώτιστη Αντωνία, διατηρώντας τις Ελληνικές οικογενειακές παραδόσεις που άρεσαν πολύ στους Αμερικάνους συγγενείς. Οι γονείς έφθασαν στην εκκλησία φανερά συγκινημένοι κρατώντας την μονάκριβη κόρη τους.

Η διακόσμηση της εκκλησίας ήταν λιτή δίνοντας τον τόνο της γαλήνης, της ευπρέπειας και κάθε καλεσμένος είχε έναν θετικό λόγο να αναφέρει.

Ο νονός Λάζαρος Λαμούρης άριστος πνευματικός πατέρας της μικρής την οδήγησε στο δρόμο της χριστιανοσύνης και της πίστης δίνοντάς της το όνομα Αντωνία στη νεοφώτιστη, όνομα της μητέρας του πατέρα (Αντωνία Κούλικα).

Η νεοφώτιστη έκλεψε την παράσταση, δεν έκλαψε καθόλου κατά την διάρκεια του μυστηρίου ενώ φόρεσε ένα εντυπωσιακό ιβουάρ φορεματάκι και κορδέλα στα μαλλιά μετά τις «βουτιές» της στην κολυμπήθρα.

Οι γονείς και οι παπούδες με τη νεοφώτιστη Αντωνία Μυγδαλά. Φωτογραφία: Σερραϊκόν Βήμα.

Το έθιμο τηρήθηκε από τον πατέρα της Αντωνίας Θεόδωρο Μυγδαλά και τον παππού της Θωμά αφού μόλις ακούστηκε το όνομα από τον νονό έριξαν κέρματα.

Στιγμές ευτυχίας και χαράς ακολούθησαν στην εκκλησία με ιδιαίτερα συγκινημένους εκτός από τους γονείς του πατέρα  Θωμά Μυγδαλά και  Αντωνία Κούλικα της μητέρας  Denise Manley και σύζυγο της Jim Manley καθώς και την αδελφή της μητέρας Charley Μanley.

Η μπομπονιέρα που προσφέρθηκε μία λευκή πέτρα με μία πεταλούδα, ήταν επιλογή των γονέων οι οποίοι έλαμπαν από χαρά και απόλαυσαν την ξεχωριστή ημέρα της κόρης τους.

Σε όλους προσφέρθηκαν εξαιρετικά γλυκίσματα ενώ ακολούθησε γλέντι στον υπαίθριο χώρο της Πλατείας Βικτωρίας με την κουζίνα και τα ψητά να επιμελείται ο γνωστός Αμμουδιώτης επιχειρηματίας του χώρου Κώστας Μαρίγκος, ενώ τις πίτες και τα υπέροχα εδέσματα έφτιαξε η σύζυγος του Σοφία Βάσου ενώ την μουσική επιμέλεια είχε ο Πασχάλης Καβράκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη βάπτιση οργάνωσε υποδειγματικά η Εύα Μυγδαλά, αδελφή του πατέρα Θόδωρου Μυγδαλά,η οποία ταξίδεψε δυο φορές από την Αμερική αποδεικνύοντας το γούστο της και τις οργανωτικές της ικανότητες.

Παρόντες το γλέντι ο Νονός και η Νονά του πατέρα Μαρίνος Μαρίνου και Βούλα Νικάκη – Μαρίνου και η κόρη τους Χρύσα Μαρίνου, ο κουμπάρος της οικογένειας Μυγδαλά, Αλέξανδρος Ιντζίδης και η συζυγός του Φωτεινή Κούλικα, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηράκλειας Δημήτρης Μαρίγκος με την σύζυγό του Μαρία Μπαρακλιλή, ο Σερραίος βαμβακοβιομήχανος και πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και εξαγωγέων βάμβακος Αντώνης Σιάρκος με τη σύζυγό του Αθηνά Σίγκα, ο πολιτικός μηχανικός Σωτήρης Σίγκας (παππούς του γαμπρού από αδελφή) με τη σύζυγό του Κατερίνα Μπάκα, ο πολιτικός μηχανικός, Κωνσταντίνος Σίγκας, η επιχειρηματίας Σοφία Παπαδοπούλου- Σιώτη, ο επιχειρηματίας Χρήστος Σαμολαδάς και η σύζυγός του Λένα Γκάλιου. Ο επιχειρηματίας Κώστας Καράμπελας και ο συνταξιούχος αστυνομικός Γιώργος Νάτσης και η σύζυγός του Ιφιγένεια (Έφη) Τσομπανίδου.

Οι ευχές μας να συνοδεύουν την νεοφώτιστη Αντωνία, να μεγαλώσει με υγεία και να την καμαρώνουν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες ευτυχισμένη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.