ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Οι ομογενείς επιχειρηματίες Νίκος και Κάρολ (Χαρίκλεια) Καφκάλα, από τη Νέα Ιερσέη αντιλαμβανόμενοι την έλλειψη απολυμαντικών χεριών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα στο αποστακτήριο «Lazy Eye Distillery» και αντί ρακής και βότκας παρήγαγαν απολυμαντικά.

Γέμισαν τα μπουκαλάκια (2.00 FL ΟΖ) και την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, άρχισαν να τα δωρίζουν στους πελάτες και στους κατοίκους της περιοχής, ενώ τις μεγαλύτερες συσκευασίες τις δώρισαν για τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Την πρώτη ημέρα εμφανίστηκαν και ουρές. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να παραλάβουν τα δώρα της οικογένειας Καφκάλα. Η Κάρολ Καφκάλα φορούσε γάντια και μάσκα και υποδέχονταν με ευγένεια και με αγάπη τους κατοίκους.

Ο Νικόλαος Καφκάλας, ο νεότερος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Καφκάλα.

Το γεγονός προέβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και η ομογενειακή ιστοσελίδα www.cosmosphilly.com

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την απόφαση η κ. Καφκάλα επεσήμανε ότι «μόλις αντιλήφθηκαν τις μεγάλες ελλείψεις στην αγορά αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό».

Σταμάτησαν, όπως επεσήμανε, την παραγωγή ρακής και βότκας και άρχισαν τα πειράματα για την παραγωγή απολυμαντικών χεριών.

Πρόκειται για πρωτόγνωρες εμπειρίες τόσο για την ίδια και τον σύζυγό της Νικόλαο Καφκάλα, όσο και για τα παιδιά τους Αντώνη και Νικόλαο Τζούνιορ, διότι η παραγωγή αυτή καθ΄ εαυτή κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν.

«Θα συνεχίσουμε την παραγωγή απολυμαντικών χεριών έως ότου απαλλαγούμε από την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Αμερικής και της ανθρωπότητας πανδημία του κορωνοϊού», επεσήμανε η κ. Καφκάλα.  

Οι κάτοικοι της περιοχής ενώ αναμένουν στην σειρά για τα δώρα των ομογενών. Φωτογραφία: The Philadelphia Inquirer

Το αποστακτήριο «Lazy Eye Distillery» βρίσκεται στη διεύθυνση, 1328 Harding Highway, Richland, NJ 08350, και είναι μια από τις νεότερες ομογενειακές επιχειρήσεις της Νέας Ιερσέης. Ιδρύθηκε και τέθηκε σε λειτουργία την 1 Νοεμβρίου 2014 και διέφερε από όλα τα άλλα διότι παρήγαγε ρακή και βότκα από χυμό σταφυλιού με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο παράγουν τη ρακή στη γενέτειρα. 

Και δεν αρκέστηκαν μόνο με την παραγωγή, αλλά δημιούργησαν έναν χώρο στον οποίο οι πελάτες ξεναγούνται και μαθαίνουν τα μυστικά της απόσταξης και της παραγωγής της ρακής και της βότκας και συνάμα γεύονται τα προϊόντα τους.
Με την πάροδο του χρόνου άνοιξαν και δεύτερο ομώνυμο κατάστημα στη διεύθυνση 135 E Spicer Ave, Wildwood, NJ 08260.

Το «Lazy Eye Distillery» ήταν το πρώτο που λειτούργησε όχι μόνο στην κομητεία Ατλάντικ, αλλά και σε όλη τη Νέα Ιερσέη μετά την άρση του νόμου που απαγόρευε την παραγωγή οινοπνευματωδών στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης.

Το αποστακτήριο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την αρχιτεκτονική του, με τον διάκοσμο, με τους υπερσύγχρονους αποστακτήρες, με το εμφιαλωτήριο καθώς επίσης και με την καθαριότητά του.

Ο Νικόλαος Καφκάλας, ο νεότερος, ενώ βάζει τις ετικέτες στα μπουκαλάκια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Καφκάλα.

Τα προϊόντα του έχουν κερδίσει 14 μετάλλια στον διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης (New York International Spirits Competition), ενώ το 2016 και το 2017 το «Lazy Eye Distillery»  κέρδισε τον τίτλο New Jersey Distillery of the Year.

Η παραγωγή της ρακής και της βότκας, όπως επεσήμανε η Κάρολ Καφκάλα, ξεκινάει από την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών σταφυλιού, την παραγωγή του μούστου, τη ζύμωσή του και την απόσταξή του.
Η απόσταξη γίνεται σε υπερσύγχρονους αποστακτήρες, που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα ρακοκάζανα στη γενέτειρα. Και η ρακή που παράγει η οικογένεια Καφκάλα, είναι «ρακή μεταβγαλμένη» που λένε στην Κρήτη, στην Ηπειρο και σε άλλες περιοχές της γενέτειρας όπου η παραγωγή τσίπουρου είναι οικογενειακή υπόθεση και αποτελεί παράδοση.

Η εμφιάλωση της ρακής και της βότκας γίνεται σε γυάλινες φιάλες οι οποίες εντυπωσιάζουν όχι μόνο με το σχήμα τους, αλλά και με την ετικέτα τους.

Τα απολυμαντικά. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Καφκάλα.

Ο Νίκος Καφκάλας ανήκει στην τρίτη γενιά των Ελληνοαμερικανών και γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια, ενώ η Κάρολ (Χαρίκλεια) το γένος Μαρμαρά γεννήθηκε στο Ατλάντικ Σίτι. Παντρεύτηκαν το 1992 και ασχολήθηκαν με τις οικοδομές. Ίδρυσαν την οικοδομική εταιρεία «Axios», η οποία αναλαμβάνει και εκτελεί δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Για πληροφορίες σχετικά με το αποστακτήριο «Lazy Eye Distillery» κάνετε κλικ στο http://lazyeyedistillery.com.  

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.