Οι βρετανικές βάσεις ευθυγραμμίζονται με τα μέτρα της Λευκωσίας για τον κορονοϊό

0
Η είσοδος των βρετανικών βάσεων.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οι Βρετανικές Βάσεις έχουν ευθυγραμμιστεί με τα μέτρα που θέσπισε η Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού, με τον διοικητή των Βάσεων, Αρχιστράτηγο Rob Thomson να λέει ότι «βαδίζουμε στην ίδια γραμμή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βάσεων, ο Αρχιστράτηγος Thomson συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και είχαν παραγωγικές συζητήσεις.

«Μοιραστήκαμε τις απόψεις μας σχετικά με την απειλή που παρουσιάστηκε από τον κορωνοϊό και το πώς ανταποκρινόμαστε. Συμφωνήσαμε ότι ‘βαδίζουμε στην ίδια γραμμή’» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκαν τα μέτρα που επιβάλλονται στις Βάσεις και στην Κυπριακή Δημοκρατία, για να προστατευτούν καλύτερα οι κάτοικοι.

«Διατηρούμε όλα τα μέτρα μας υπό συνεχή επανεξέταση. Έχουμε δεσμευτεί για συνεχή διάλογο, συνεργασία και συντονισμό για να εξασφαλιστεί η συνοχή της προσπάθειας και της προσέγγισης στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης» συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος της Διοίκησης των Βάσεων ανέφερε εξάλλου ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία για τη μάχη της επιδημίας του κορωνοϊού και για να προστατευτεί η κοινότητα.

«Η ασφάλεια των ανθρώπων μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Έχουμε ευθυγραμμιστεί με τα μέτρα που θέσπισε η Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απαγόρευσης δημόσιων συγκεντρώσεων, το κλείσιμο καταστημάτων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων και εστιατορίων, ακυρώνοντας όλες τις μη επιχειρησιακές δραστηριότητες και ασκήσεις, επισκέψεις και αθλητικές εκδηλώσεις» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι όλα τα σχολεία του Υπουργείου Άμυνας Βρετανίας στην Κύπρο θα κλείσουν επίσης μετά την Τετάρτη, 18 Μαρτίου και μέχρι την Δευτέρα, 20 Απριλίου που τελειώνουν οι διακοπές του Πάσχα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν απαγορεύσει όλες τις αφίξεις, εκτός από τις πιο απαραίτητες επιχειρησιακές αφίξεις και τα ταξίδια που αφορούν οικογένειες στο Βάση Ακρωτηρίου.

Όλοι οι επιβάτες εξετάζονται ιατρικά κατά την άφιξη τους και μπαίνουν σε υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης 14 ημερών, ενώ οποιοσδήποτε εμφανίζει συμπτώματα θα εξεταστεί. «Στόχος μας είναι να φροντίσουμε τους ανθρώπους μας, είτε είναι ένστολοι είτε όχι» κατέληξε ο Εκπρόσωπος των Βάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.