ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον Αγία Μαρκέλλα», κ. Δημήτρης Μουτάφης αυτές τις ημέρες βρίσκεται με διακοπές με την οικογένειά του στην μυροβόλο Χίο και μόλις πληροφορήθηκε για την εκδημία του πρώην προέδρου και ευεργέτη τους Νικολάου Γ. Μιχαλιού εξέφρασε την θλίψη του.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη διαδικτυακά και εξέδωσε ψήφισμα μέσω του οποίου υμνούν την προσφορά του αειμνήστου στον Σύλλογο, στην Χιακή Ομοσπονδία και κατ΄ επέκταση στην ομογένεια και εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να διαιωνίσουν την μνήμη του.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλιός, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», απεβίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Αυγούστου 2022 σε ηλικία 85 ετών έχοντας στο πλευρό του την πολυαγαπημένη σύζυγό του Αικατερίνη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Οι συγγενείς, οι φίλοι, καθώς επίσης και οι συντοπίτες και οι συναγωνιστές του το απόγευμα της Τρίτης, 9 Αυγούστου 2022 από τις 3.00 – 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Queens, NY 11105 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο αείμνηστος Νικόλαος Μιχαλιός. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Το πρωί της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. θα προσέλθουν στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην διεύθυνση 22-30 33rd St, Queens, NY 11105 για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery», 7202 Astoria Blvd S, East Elmhurst, NY 11370 για να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό και να του απευθύνουν το στερνό αντίο.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο The Greek America Cultural and Educational Foundation (https://greekamerica.org/) ή στο “The Cancer Research Foundation” (https://cancerresearchfoundation.org/).

Παρόμοια ψηφίσματα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», εξέδωσαν η Χιακή Ομοσπονδία και το Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον Αγία Μαρκέλλα»:

Ο Σύλλογος Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον Αγία Μαρκέλλα» θρηνεί για την απώλεια του Νίκου Μιχαλιού, πρώην προέδρου, εκ των ιδρυτών και μεγάλων ευεργετών του.

Ο Καμπούσης Νίκος Μιχαλιός, γέννημα – θρέμμα των Βορειοχωρίων της Χίου, υπήρξε ένας άξιος ομογενής που διακρίθηκε ως ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, ομογενειακός παράγοντας και εξαίρετος οικογενειάρχης. Έξυπνος, δραστήριος, με ευσυνειδησία, ήθος και διορατικότητα, με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του τη Χίο, υπήρξε μέγας υποστηρικτής του Συλλόγου μας, της Χιακής Ομοσπονδίας και καθετί που αφορούσε την Ομογένεια.

Για τις πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες του τιμήθηκε από τον Σύλλογο Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον Αγία Μαρκέλλα».

Ο Νικόλαος Μιχαλιός σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους Ιωάννη Μ. Κοντολιό, Γιώργο Παντελάρο, Γιώργο Αλμυρούδη τον νεότερο, Τζον Μετεκίδη, Γιώργο Ντούλο και Νικόλαο Πουλή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Επίσης, η Χιακή Ομοσπονδία τον τίμησε με το Ομήρειο Βραβείο, την κορυφαία διάκριση που απονέμει. Υπήρξε παράλληλα ευεργέτης της Εκκλησίας και ήταν μέλος του Τάγματος «Αγιος Ανδρέας» των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο πρόεδρος Δημήτριος Μουτάφης και το Διοικητικό Συμβούλιο εκ μέρους των μελών του Συλλόγου αποφάσισαν:

  1. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Αικατερίνη, τα παιδιά του Παρασκευή και Γιώργο και τα εγγόνια του.
  2. Αντιπροσωπεία να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι επί της σορού του. Και,
  4. 4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον «Εθνικό Κήρυκα».

«Η απώλεια του Νίκου Μιχαλιού θα είναι δυσαναπλήρωτη για όλους εμάς τους Χιώτες, την Ομογένεια και την Χίο. Αγαπητέ μας φίλε Νίκο οι ευχές μας σε συνοδεύουν στο στερνό σου ταξίδι. Ας είναι η μνήμη σου αιωνία!», καταλήγει το Ψήφισμα του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα».

Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής» Νέας Υόρκης

Ο γενικός Γραμματέας του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Στέλιος Τάτσης μόλις αναρτήθηκε το άρθρο για την εκδημία του Νικολάου Γ. Μιχαλιού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προέδρου Παναγιώτη Γεραζούνη και του διοικητικού συμβουλίου και απέστειλε στις «Αναμνήσεις» την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια κάθε προσφιλούς μας προσώπου είναι ψυχικό τραύμα που δύσκολα αντιμετωπίζεται
Όμως κρατήστε σαν φυλαχτό τις όμορφες αναμνήσεις που περάσατε μαζί μια ολόκληρη ζωή , θα είναι το βάλσαμο που θα απαλύνει τον πόνο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε ολόκληρη την
οικογένεια. Ας είναι αιώνια η μνήμη του και καλή αντάμωση όλων μας στην Ανάσταση των νεκρών.

Εκ μέρους του Προέδρου του Παγχιακού Συλλόγου Νέας Υόρκης ο Κοραής κ. Παναγιώτη Γεραζούνη και των μελών του Δ. Συμβουλίου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την σύζυγο και ολόκληρη την οικογένεια του μεταστάντος.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ανάλαφρο το χώμα που θα τον σκεπάσει. Μακαρία η οδός η προς τους Ουρανούς μετάγουσα αδελφέ Νίκο Μιχαλιέ.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Τάγματος των Αρχόντων:

In Memoriam: Archon Nicholas Mihalios

Dear Brother Archons,

It is with a heavy heart that we share the sad news of the passing of Archon Nicholas Mihalios, Archon Notarios of Malba, NY, who fell asleep in the Lord. Archon Mihalios was invested as an Archon on March 4, 1990.

On behalf of the Order of Saint Andrew, Archons of the Ecumenical Patriarchate we express our deep sympathy to his family with abiding faith in our Lord and Savior and with hope in His resurrection!

Ζωή σε σας… Ζωή σε μας…

Anthony J. Limberakis, MD, Archon Aktouarios, National Commander

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.