ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Υγείας Άλεξ Αζάρ τίμησαν με την παρουσία τους το επίσημο δείπνο του νεοσύστατου Ιδρύματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου 2021 στο ξενοδεοχείο “Χίλτον” στο Μανχάταν.

Στο δείπνο παρέστησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Νικολάου, Μιχάλης Ψαρός, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης, οι πρώην και νυν ύπατος Πρόεδροι της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης και Δημήτρης Κόκοτας, αντίστοιχα, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Κατά την διάρκεια του δείπνου τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη του ιδρύματος που φέρει το όνομα του Πατριάρχη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, όπως αναφέρουμε σε σχετικό ρεπορτάζ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του Ιδρύματος και μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρόκειται για προσωπικό του όραμα που έχει την αφετηρία στην προ τριάντα ετών ενθρόνισή του και το οποίο έλαβε σάρκα και οστά εν μέσω της πανδημίας.

Στιγμ,ιότυπο από την έναρξη του δείπνου του Ιδρύματος Οικουμενικός Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Τραμπ αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψή του στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι καθώς επίσης και στην υποστήριξη που παρείχε η κυβέρνηση Τραμπ στην παραχώρηση της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Τέλος υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών για τα οποία μάχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και διεμήνυσε ότι θα τιμήσει με την παρουσία του και στα θυρανοίξια του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2021.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Μάικ Πομπέο με την σύζυγό του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη,. κ. Βαρθολομαίου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος και ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόριας. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Τζέιμς και η Στέλλα Παντελίδη ενώ λαμβάνουν την εικόνα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος με τον Άλεξ Πρίτσο και την σύζυγό του. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Τζον και η Μάργκο Κατσιματίδη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Δημήτρης Ζιωζής με την σύζυγό του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο πρόεδρος της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου Μπρούκλιν, Κωνσταντίνος Μαλλάς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο π. Δαμασκηνός Γκανάς. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος με τον ζεύγος Στυλιανού και Αγγελικής Ζερβούδη. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρολομαίος, ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο τέως πρόεδρος της AHEPA, k. Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος και ο Λου Κάτσος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος με τον Σάββα Τσίβικο και την σύζυγό του Μαρία. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος με τον Στηβ Τενέδιο και την σύζυγό του. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και την σύζυγό του Σούζαν. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.