ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μυροφόρες με τις μενεξεδένιες ενδυμασίες και με τα φαναράκια καθ΄ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας του Νυμφίου που τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, 27 Απριλίου 2021, στον ιστορικό ναό της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν,  παρέμειναν στον σολέα, πλάι στον Νυμφίο και καθιστούσαν ακόμη πιο επιβλητική την Ακολουθία και το ίδιο το Τροπάριο της Κασσιανής, το οποίο έψαλαν οι ιεροψάλτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος μετά το πέρας της Ακολουθίας έπλεξε το εγκώμιο των μυροφόρων και μάλιστα τόνισε ότι η αποστολή τους ήταν ακόμη πιο δύσκολο από των ιεροπαίδων που παρακολούθησαν την Ακολουθία από το ιερό.

Η εν λόγω Ακολουθία ήταν μια από τις πιο μαζικές από τότε που ξέσπασε η πανδημίας του κορωνοϊού και έδωσε σε όλους την αίσθηση ότι τα δύσκολα έχουν ήδη περάσει και ότι οι ζωές μας επιστρέφουν στην κανονικότητα.

Αν και όλοι φορούσαν μάσκες εν τούτοις στα μάτια των πιστών ήταν ευδιάκριτη η ελπίδα και η αισιοδοξία.  

Το κοινοτικό συμβούλιο υπό την καθοδήγηση του ιερατικού προϊσταμένου, π. Δαμασκηνού Γκανά και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα εργάστηκαν σκληρά τόσο για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κορωνοϊό, όσο και την άψογη διοργάνωση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και τον ανθοστολισμό των εικόνων και του ίδιου του ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος κατά την διάρκεια του κηρύγματος αναφέρθηκε εκτενώς στα διδάγματα του Τροπαρίου της Κασσιανής και υπενθύμισε στους πιστούς ότι δεν έχει καμιά σημασία αν μετά το μυστήριο της εξομολόγησης επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ή και άλλες αμαρτίες.

Αναφερόμενος στο φετινό Πάσχα επεσήμανε ότι είναι διαφορετικό από το περσινό, διότι οι εμβολιασμοί έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ενέπνευσαν την αισιοδοξία.

Ο π. Δαμασκηνός Γκανάς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους Στέλλα Κοκόλη, Πολέτ Πούλου, Σταύρος Χαβιάρας και Δρ. Νικόλαος Ράλλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δαμασκηνός Γκανάς, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Παρκ Σλοπ και τόνισε ότι σε δύο περίπου μήνες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ενθρόνιση και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιεπισκόπου και  ότι έσωσε την Αρχιεπισκοπή διότι έδωσε λύσεις σε τρία χρονίζοντα προβλήματα.

Πρόκειται για την επανέναρξη των εργασιών στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε ολοσχερώς από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους,  την διάσωση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης και την επίλυση των προβλημάτων του Ταμείου Συνταξιοδοτήσεως των κληρικών και των εργαζομένων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Αρχιεπίσκοπος φωτογραφήθηκε με τις μυροφόρες και τα ιεροπαίδια, τους ιεροψάλτες, τα μέλη του Τάγματος των Αρχόντων και της Ηγεσίας των 100, τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Δαμασκηνός Γκανάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιεροψάλτες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Δαμασκηνός Γκανάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις μυροφόρες και τα παιδιά του ιερού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο π. Δαμασκηνός Γκανά σε μια αναμνηστική φωτογραφία με το κοινοτικό συμβούλιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ιεροψάλτες και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, π. Δαμασκηνός Γκανάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιίτυπο από την Ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιίτυπο από την Ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.