Οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης τίμησαν την μνήμη της προστάτιδάς του

0
Η νεότερη γενιά των Μεσσηνίων ενώ περιφέρει την εικόνα της Υπαπαντής του Σωτήρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Μεσσηνιών «Αριστομένης», ακολουθώντας πιστά την παράδοση τίμησε την μνήμη της προστάτιδας της Καλαμάτας και των απανταχού Μεσσηνίων με μια σειρά εκδηλώσεων. Για μια ακόμη χρονιά οι Μεσσήνιοι το πρωί της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου 2023, συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων στο Washington Heights της Νέας Υόρκης και παρακολούθησαν την πανηγυρική θεία λειτουργία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, καθώς επίσης και την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής του Σωτήρος.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στα δύο παλληκάρια, τον Δημήτρη Γιαννόπουλο και τον Δημήτριο Ντούφα που περιέφεραν με έκδηλη την συγκίνηση και υπερηφάνεια την εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Γιαννόπουλος, τόσο κατά την διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε, όσο και κατά την διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία που τους επεφύλαξαν ο π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, το κοινοτικό συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης”.

«Οφείλουμε για μια ακόμη φορά να συγχαρούμε τον Δημήτρη Γιαννόπουλο και Δημήτριο Ντούφα που έκαναν την περιφορά της Αγίας εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής και προσευχόμαστε όπως η Παναγία να τους φωτίζει και να τους βοηθά στην ζωή τους!!! Ευχαριστούμε όλους που ήταν μαζί μας σήμερα σε αυτήν την μεγάλη εορτή, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, τον αντιπρόεδρο της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής και ευχόμαστε υγεία και ευτυχία στις οικογένειες τους. 

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον π. Ιερόθεο Μαρκόπουλο, στον πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων καθώς και την Φιλόπτωχο για την εξαιρετική δουλειά και φιλοξενία που μας προσέφεραν!

Ευχαριστούμε όλους που συμμετείχαν και στήριξαν αυτήν την μεγάλη θρησκευτική μας εορτή, και ευχόμαστε υγεία,  ευτυχία και την μεγάλη βοήθεια της Παναγίας μας!!!», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Γιαννόπουλος, αριστερά.
Οι Μεσσήνιοι με τους φίλους τους ενώ παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία. π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος
Το λάβαρο του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης”.
Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής του Σωτήρος.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.