ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Οι κοινότητες της Βόρειας Νέας Ιερσέης, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης και οι σύλλογοι μέλη της θα παρελάσουν 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 9η πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 13ης Φεβρουαρίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η απόφαση, όπως επεσήμανε ο ομιλητής, ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης με τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την διοργάνωση και τη συμμετοχή στις παρελάσεις της ομογένειας για την 199η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια, που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες διεξάγονται την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου 2020.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε ότι η Ομοσπονδία της Νέας Ιερσέης θα συμμετάσχει δυναμικά στο δείπνο για την απονομή των Μεταλλίων της Ελευθερίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 21 Μαρτίου 2020 στο ομογενειακό εστιατόριο «Adelphia Restaurant» στη διεύθυνση 1750 Clements Bridge Road, Deptford, NJ.

Στο εν λόγω δείπνο όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα απονεμηθεί το Μετάλλιο της Ελευθερίας στον ύπατο πρόεδρο της ΑΗΕΠΑ Γιώργο Χωριάτη και στην τελετάρχη της παρελάσεως Γεωργία Αθανασοπούλου, που είναι γενική Πρόξενος του Παναμά στη Φιλαδέλφεια.

Ο π. Βασίλειος Λούρος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συνεχάρη την επιτροπή παρελάσεως και τους εθελοντές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διοργάνωση της παρελάσεως και των υπολοίπων εκδηλώσεων για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Βασίλειος Γκουρνέλος, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της συζήτησης αναφέρθηκε διεξοδικά στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του μήνα ελληνικής κληρονομιάς και τόνισε ότι η καθιερωμένη εκδήλωση του δημάρχου Μπιλ Ντε Μπλάσιο στο Gracie Mansion θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 26 Μαρτίου 2020.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες κατά τη διάρκεια της 9ης πανομογενειακής συγκέντρωσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρώην ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Νικόλαος Καρακώστας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του υπευθύνου για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 28 Μαρτίου 2020 στο Ξενοδοχείο Σέρατον στο Μανχάταν μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου και συνάμα του θείου του Φίλιπ Κρίστοφερ και τόνισε ότι προ δύο εβδομάδων υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς και ότι η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Ο αντικυβερνήτης της 6ης περιφέρειας της AHEPA, Ντιν Μόσκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της AHEPA για την στήριξη της παρελάσεως και τόνισε ότι ανέλαβαν να πουλήσουν χίλια λαχεία τα οποία θα επιφέρουν είκοσι χιλιάδες δολάρια στο ταμείο της παρελάσεως.

Η Αλεξάνδρα Λάσκαρη μετέφερε τους χαιρετισμούς της προέδρου της Atlantic Bank, Νάνσυς Παπαϊωάννου και τόνισε ότι για μία ακόμη χρονιά η τράπεζά τους θα είναι χορηγός της παρελάσεως.

Σε πρώτο πλάνο ο Ντιν Μόσκος, αντικυβερνήτης της 6ης περιφέρειας της AHEPA. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Αμαλία Μπουρνιά η οποία εκπροσωπούσε την Χιακή Ομοσπονδία αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Νιου Γιορκ Τάιμς για την κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης και πρότεινε την σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί τα συνθήματα της παρέλασης και τα άρματα, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους Αμερικανούς συμπολίτες να καταλάβουν το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κάλεσε τους παρισταμένους και τους εκπροσώπους της ομογένειας να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή και να προσφέρουν τη δική τους συμβολή στην προώθηση του λαχείου και του λευκώματος.

Ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν την παρέλαση και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδας παρέλαση και ότι πρέπει να την διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Αυγερινής Κατέχη, υπεύθυνης της πολιτιστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Η παρέλαση χρειάζεται την οικονομική στήριξη όλων των ομογενών», επεσήμανε ο κ. Γαλάτουλας υπενθυμίζοντας ότι «ακόμη πιο σπουδαία από τα χρήματα είναι η καθολική συμμετοχή των ομογενών στην παρέλαση».

Ο υπεύθυνος της επιτροπής Λευκώματος και συνάμα πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρδης ανέφερε ότι εφέτος έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, ότι φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις $100.000.00 και ότι έχουν ήδη εισπράξει $35.500 και ότι έχουν σε υποσχέσεις άλλα $15.000.

Ο κ. Μπάρδης εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ανησυχία του για την αδράνεια των συλλόγων για τις καταχωρήσεις τους στο Λεύκωμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Δημήτρης Καλαμαράς, επεσήμανε ότι η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν θα καταχωρήσει ολοσέλιδη χρυσή καταχώρηση αφιερωμένη στη μνήμη του Δημητρίου Καλοειδή.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης ΜεΪμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Δημήτριος Καλαμαράς, Ηλίας Κάτσος, Δημήτριος Παλιούρας και Πέτρος Γαλάτουλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης ανέφερε ότι η Παμποντιακή θα παρελάσει με το δικό της άρμα και ότι οι σύλλογοι των Ποντίων της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ και το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά θα παρελάσουν ενωμένοι και θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η υπεύθυνη της Πολιτιστικής Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο και τόνισε ότι η τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής είναι η 25 Φεβρουαρίου 2020.

Αναφερόμενη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις τόνισε ότι την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. θα παρουσιάσουν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο βραδιά όπερας με θέμα «Η Ελληνική Όπερα και η Ελληνική Επανάσταση».

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νίκος Διαμαντίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η γραμματέας της επιτροπής παρελάσεως Σπυριδούλα Τσουκαλά αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας στην Παρέλαση και τόνισε ότι τα έξοδα για την φιλοξενία θα καλυφθούν από την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία.

Εκτενή αναφορά έκανε και το καθιερωμένο γεύμα για την 199η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα παραθέσει η Λέσχη Ροταριανών της Νέας Υόρκης (The Rotary Club of New York) το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Μαρτίου 2020 στο φημισμένο «The Union League Club» στη διεύθυνση 38 East 37th Street, New York, NY, 10016 και θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης και συνάμα κυβερνήτη της AHEPA και πρόεδρο του οργανισμού «The East Mediterranean Business Cultural Alliance», κ. Ηλία Κατσό (Lou Katsos).

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 20 Φεβρουαρίου 2020 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της Αμαλίας Μπουρνιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης ΜεΪμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Ηλίας Κάτσος, Δημήτριος Παλιούρας και Κώστας Τσιλφίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης ΜεΪμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Ηλίας Κάτσος, π. Βασίλειος Λούρος και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.