Οι Καστοριείς αναβιώνουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και προσφέρουν τον οβολό τους για ασθενοφόρο

0
Η αφίσα της εκδήλωσης των Καστοριέων για την Τσικνοπέμπτη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» το βράδυ της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6.30 μ.μ. θα αναβιώσει στο ιδιόκτητο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στην διεύθυνση 150-28 14th Ave. Whitestone, NY 11357, τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης και θα παράσχει την δυνατότητα στα στελέχη και στα μέλη να προσφέρουν τον οβολό τους για την αγορά ασθενοφόρου για τον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς.

Η χωρητικόρητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει περιοριστεί στα 60% της αίθουσας (75 άτομα)

Ο πρόεδρος Δήμος Σιώκης και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισαν να ζητήσουν από τα μέλη ως ελάχιστη εισφορά τα $30 προκειμένου να επιτύχουν τον φιλόδοξο στόχο του 2022.

Οι προσπάθειες για την συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησαν ήδη και οι ηγέτες του Συλλόγου ευελπιστούν ότι μέσω πολλαπλών ερανικών εκδηλώσεων να συγκεντρώσουν το ποσό που θα απαιτηθεί για την αγορά ενός καινούργιου και πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Καστοριέων την Τσικνοπέμπτη του 2020. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο έρανος και η φιλανθρωπική δράση είναι το σήμα κατατεθέν του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» και τους παρείχε την δυνατότητα ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας να εκπλήξουν ευχάριστα την ομογένεια και την Καστοριά με τις δωρεές τους.

Περιττό να αναφέρουμε ότι προ τεσσάρων ετών λίγο μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και τις άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής ο Σύλλογος Καστοριέων διοργάνωσε πολλαπλές ερανικές εκδηλώσεις και κατάφεραν να συγκεντρώσουν $ 38.160 και δίδαξαν την ομογένεια και την γενέτειρα. Ήταν ο μόνος εθνικοτοπικός φορέας, ο οποίος όχι μόνο συγκέντρωσε ποσό ρεκόρ χρημάτων, αλλά τα παρέδωσαν οι ίδιοι στην διευθύντρια του Λύρειου Ιδρύματος και Ηγουμένη της Μονής της Αγίας Τριάδας, την Μοναχή Μαρία.

Μαθήματα Γλώσσας, Χορού και Γιόγκα

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», αν και έχει διανύει το 112ο έτος προσφοράς και δράσης, εν τούτοις παραμένει νεανικός, διότι έχει προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Η αφίσα για το Σαββατιανό Σχολείο των Καστοριέων.

Παρά την πανδημία από τον Σεπτέμβριο λειτουργεί κανονικά το Σαββατιανό Σχολείο στο οποίο η νεότερη γενιά των Καστοριέων διδάσκεται την Ελληνική Γλώσσα, τον πολιτισμό και τον χορό. Τα μαθήματα των ελληνικών τα παραδίδει η Λώρα Ζιώγα – Ζυγούρα (Laura Ziogas) και του χορού η Ράνια Κυριάζου-Πάτσιου (Rania Patsios) και παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά και εγγόνια των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου.

Και ο Σύλλογος έχει μεριμνήσει και για τι μανάδες και την ώρα που τα παιδιά διδάσκονται την γλώσσα οι μανάδες παρακολουθούν τα μαθήματα Yoga που παραδίδει η Έλενα Μιχάλτση έναντι $10 ανά μάθημα.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.