ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η στοργική σύζυγος, η πολυαγαπημένη μητέρα και γιαγιά, η αξιολάτρευτη αδελφή και θεία Βασιλική Ζαχαροπούλου το περασμένο φθινόπωρο ήρθε από τον Κάλφα Αχαΐας μαζί με τον σύζυγό της Βασίλειο για να περάσουν την περίοδο του χειμώνα με τα παιδιά της και τα εγγόνια και ανέμεναν με λαχτάρα να έρθει η άνοιξη να επιστρέψουν και πάλι σαν αποδημητικά πτηνά, στο σπίτι των ονείρων τους, όπου το καλοκαίρι θα υποδέχονταν και πάλι την οικογένεια και τους φίλους.

Προ δύο περίπου εβδομάδων η Βασιλική αρρώστησε και την Πέμπτη, 20Ιανουαρίου 2022, άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

Οι συγγενείς οι φίλοι, καθώς επίσης και οι Ηλιείς της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Δευτέρας, 24ης Ιανουαρίου 2022, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στην διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά της και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους λοιπούς συγγενείς.

Ο Βασίλειος και η Βασιλική Ζαχαροπούλου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία και ο ενταφιασμός της, βάσει της δικής της επιθυμίας, θα λάβουν χώρα προσεχώς στον Κάλφα της Αχαΐας.

Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Βασίλειο, τα παιδιά της Ηλία και Άϊντα Ζαχαροπούλου, Παρασκευή και Ηλία Γαλιάνο, τα εγγόνια Βασιλική και Σταυρούλα Ζαχαροπούλου, Μερσίνα (Λίνα) και Ιωάννη – Παναγιώτη Γαλιάνο, τα αδέλφια Ανδρέα και Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου, Πανωραία και Λεωνίδα Ασημακόπουλο, Φωτεινή και Τιμολέοντα Γλούμη, Νίκο και Αγγελική Κωνσταντακοπούλου, Σωτήρη και Σταυρούλα Κωνσταντακοπούλου, τους κουνιάδους Ζαχαρία και Τούλα Ζαχαροπούλου, τους συμπέθερους Steve και Lisa Ladis, Μερσίνη Γαλιάνου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Από τον Κάλφα στο αμερικανικό όνειρο

Η Βασιλική Ζαχαροπούλου, το γένος Κωνσταντακοπούλου, γεννήθηκε προ 78 ετών στο Μαζαράκι νομού Ηλείας, όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς της Γεώργιος και Ανδριάνα Κωνσταντακοπούλου έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα την Βασιλική, την Βικτώρια, τον Ανδρέα, την Πανωραία, την Φωτεινή, τον Νίκο και τον Σωτήρη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Βασίλειος και η Βασιλική Ζαχαροπούλου με τα παιδιά τους Ηλία και Παρασκευή (Βούλα). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Βασιλική, επειδή ήταν η πρωτότοκη κόρη ήταν και δεύτερη μητέρα για τα μικρότερα αδέλφια και έκανε το παν για να βοηθήσει τους γονείς της τόσο στις δουλειές του σπιτιού, όσο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Το 1967 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Βασίλειο Ζαχαρόπουλο και δημιούργησαν το δικό τους σπιτικό στον Κάλφα Αχαΐας.  Εκεί απέκτησαν τα δύο τους τέκνα τον αείμνηστο Παναγιώτη, τον Ηλία και την Παρασκευή.

Το 1979 τα αδέλφια της τους προσκάλεσαν να έρθουν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη. Ο Βασίλειος εργάστηκε ως επιπλοποιός και η Βασιλική ως μοδίστρα και με την σκληρή εργασία κατάφεραν να σπουδάσουν τα παιδιά τους στα καλύτερα πανεπιστήμια και να ζήσουν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο. Ο Θεός του αξίωσε να δουν τα παιδιά τους να έχουν μια αξιοζήλευτη επαγγελματική σταδιοδρομία και το πιο σημαντικό να ανέβουν τα σκαλιά του Ησαΐα και μετά από μερικά χρόνια να βαφτίσουν στους ίδιους ναούς και τα παιδιά τους.

Ο Βασίλειος και η Βασιλική Ζαχαροπούλου με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο μεγαλύτερος γιος τους ο Παναγιώτης από τα παιδικά του χρόνια έπασχε από μεσογειακή αναιμία, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Με την στήριξη και την απεριόριστη αγάπη των γονέων και των αδελφών του κατάφερνε να δίνει την μία μετά την άλλη τις μάχες της ζωής. Την περίοδο που σπούδαζε στο Κολλέγιο της Αεροναυτικής η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1987 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του. Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα της εποχής εκείνης. Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερή του πατρίδα.

Ο Βασίλειος και η Βασιλική, όπως ο Ανταίος ήταν συνδεδεμένοι με την γενέθλια γη, και τα καλοκαίρια έπαιρναν τα παιδιά τους στην Ηλεία και στην Αχαΐα, διότι ήθελαν να τους μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για τον τόπο τους.

Ο Βασίλειος και η Βασιλική Ζαχαροπούλου με τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Μετά την συνταξιοδότησή τους μοιράζονταν τον χρόνο μεταξύ Αχαΐας και Νέας Υόρκης, διότι εδώ είχαν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα αδέλφια.

Η αείμνηστη διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα της, για το φιλότιμο, την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την πραότητα. Ήταν εξαίρετη νοικοκυρά και μαγείρισσα και το σπίτι της τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στον Κάλφα ήταν πάντα ανοικτό για τους συγγενείς και φίλους.

Ο Βασίλειος και η Βασιλική Ζαχαροπούλου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Θρηνούν οι Ηλιείς

Ο απροσδόκητος θάνατός της προκάλεσε θλίψη στους Ηλιείς της Νέας Υόρκη, διότι η αείμνηστη και η οικογένειά της ήταν μέλη του ιστορικού Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Ο μικρότερος αδελφός της, ο Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος είναι πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Αντώνιος Παπαδόπουλος επικοινώνησε με την οικογένεια της εκλιπούσης και της μετέφερε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια της ηγεσία της Ομοσπονδίας και των Ηλείων της Αμερικής και του Καναδά.  

Η Βασιλική Ζαχαροπούλου στον κήπο της στον Κάλφα Αχαΐας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Παράλληλα επικοινώνησε και με τις «Αναμνήσεις» και δήλωσε τα εξής: «Με πολλή μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Βασιλικής Ζαχαροπούλου, αγαπητής αδελφής του προέδρου του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης Σωτήρη Κωνσταντακόπουλου. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον πρόεδρο Σωτήρη Κωνσταντόπουλου και την οικογένεια του, στον σύζυγό της Βασίλειο Ζαχαρόπουλο, στα παιδιά και στα εγγόνια της».  

«Καλό ταξίδι και καλή ανάπαυση στα άγια χώματα της ιδιαίτερής της πατρίδας, στην Ελλάδα. Αιωνία της η μνήμη και στους οικείους υγεία και δύναμη να ξεπεράσουν τον πόνο και να διαιωνίσουν την μνήμη της», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στα αδέλφια και στους λοιπούς συγγενείς.

Αιωνία της η μνήμη.    

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.