ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο αναπνευστήρες, συνολικής αξίας περίπου $75,000 θα δωρίσουν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο της Χίου η Χιακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Σωματεία Αμερικής και Καναδά. Η δωρεά αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δωρεάς ύψους ενός περίπου εκατομμυρίων δολαρίων που, όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” παραδόθηκε ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου στο εν λόγω νοσοκομείο και στα άλλα ευαγή ιδρύματα του νησιού.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρονται τα εξής: Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων από την πανδημία του κορωνοϊού, η Χιακή Ομοσπονδία, με τη συμβολή των Χιωτών της Αμερικής μέσω των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, διαισθανόμενοι τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν στο νησί της Χίου, αποφάσισαν να προσφέρουν δύο αναπνευστήρες, συνολικής αξίας περίπου $75,000 προς το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο της Χίου.

Αποφασίστηκε επίσης, η προγραμματισμένη δωρεά υγειονομικού υλικού αξίας $50,000 να αποσταλεί στο άμεσο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται η αποστολή ιατρικών μηχανημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου.

Συγκεντρώθηκε ήδη το ποσό των $180.000 δολαρίων, υπέρ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, του γηροκομείου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός», του οίκου ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα» Καρδαμύλων, του Κέντρου Υγείας Πυργίου, του πολυδύναμου ιατρείου Καρδαμύλων και των αγροτικών ιατρείων Βολισσού και Αμάδων, Ψαρών και Οινουσσών.

Η επιλογή των δωρεών που αποστέλλονται σε κάθε ένα από τα προαναφερόμενα ιδρύματα γίνεται βάσει των αναγκών που υπάρχουν. Ειδικότερα, ο κάθε προαναφερόμενος φορέας παρέδωσε έναν σχετικό κατάλογο με τα είδη που χρειάζονται, προς τον πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, Ιωάννη Μ. Κοντολιό, και τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου προγράμματος-εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, Γεώργιο Η. Παντελάρο.

Υπεύθυνος της επιτροπής προγράμματος υποστήριξης φορέων Χίου της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης είναι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, Μάρκος Μαρινάκης.

Ας υπενθυμιθεί ότι το τελευταίο κοντέινερ με ιατροφαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό αξίας ύψους $1.000.000, το οποίο εστάλη στη Χίο για τις ανάγκες των προαναφερόμενων φορέων ήταν στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι – μεταξύ άλλων – εστάλησαν περίπου 3.700 μάσκες, 2.700 ιατρικές φόρμες, 60.000 πλαστικά γάντια, 1.100 καλύμματα παπουτσιών, 130 προσωπικοί αναπνευστήρες, 2.300 oral swabs για τεστ κορωνοϊού.

Η παραλαβή έγινε παρουσία αντιπροσώπων της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, του μέλους της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, Μιχάλη Κουλουρούδη, του προέδρου της Ένωσης Ομογενών Χίου και αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, Παντελή Μπουρνιά, της αντιπροσώπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Internaronal Orthodox Chrisran Charires” (IOCC), Δέσποινας Κατσιβελάκη, του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παντελή Βρουλή, της διευθύντριας του Σκυλίτσειου νοσοκομείου Χίου, Ελένης Κανταράκη, και αντιπρόσωπων του Δήμου Χίου και της Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσών.

Στιγμιότυπο από τη γενική συνέλευση της Χιακής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2018, η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τη IOCC, απέστειλε επίσης, ένα κοντέινερ με ιατροφαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό αξίας ύψους $880.000 υπέρ των προαναφερόμενων ιδρυμάτων. Το 2017, η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης απέστειλε στα προαναφερόμενα ιδρύματα ιατροφαρμακευτικό υλικό αξίας ύψους $25,000.

Η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσοι συνεισφέρουν στον σκοπό αυτό και ιδιαίτερα, προς τον άξιο συμπατριώτη, Μιχάλη Ψαρό, ο οποίος διπλασιάζει το συνολικό ποσό, που συγκεντρώνεται κάθε φορά, με την ευγενική προσφορά του.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στις πρωτοβουλίες της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, μπορούν να επικοινωνήσoυν στο τηλ. 718-204-2550 ή μέσω e-mail: chianfed@gmail.com

Στιγμιότυπο από την δωρεά του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού των Χιωτών στην Χίο.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.