ΧΙΟΣ. Η μυροβόλος Χίος και οι Χιώτες της Αμερικής που βρίσκονται ήδη στο νησί έχουν ήδη φορέσει τα γιορτινά τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν με τις δέουσες τιμές τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο, που πραγματοποιεί την πρώτη «ανεπίσημη» επίσκεψή του ως Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έλκει την καταγωγή του από την Χίο και αναμένεται να αφιχθεί στον διεθνή αερολιμένα της Χίου «Όμηρος» το μεσημέρι της Δευτέρας, 6 Σεπτεμβρίου 2021. Η οργανωτική επιτροπή, ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκος και οι εκπρόσωποι των δημοτικών και περιφερειακών αρχών θα τον υποδεχτούν με τιμές αρχηγού κράτους.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ελπιδοφόρου έχει ήδη πάρει την τελική του μορφή. Η οργανωτική επιτροπή έχει προγραμματίσει πολλές εκπλήξεις και ευελπιστεί όπως η τριήμερη επίσκεψή του στο νησί να έχει την ίδια αίγλη με την πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί της Μαστίχας, των Αγίων και των Πατριαρχών, καθώς επίσης και των ευεργετών.

Ο π. Κωνσταντίνος Μπουλαζέρης, αριστερά, ο διάκονος Βαρθολομαίος Mercado και ο Στυλιανός Ζερβούδης. Φωτογραφία: Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Εσπερινού που θα λάβει χώρα στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μέσα Διδύμα και η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη λάβει και θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα του Σαββάτου η οργανωτική επιτροπή επισκέφθηκε τον εν λόγω ναό και συνομίλησε με τους ιερείς π. Κωνσταντίνο Μπουλαζέρη και π. Αντώνιο Γιάννα και τους ηγέτες της κοινότητας και συζήτησαν τις λεπτομέρειες τόσο της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής, 5 Σεπτεμβρίου 2021 με την συμμετοχή του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου, π. Χρήστου Παππά, του διακόνου Βαρθολομαίου Mercado, όσο και το πρωτόκολλο της υποδοχής του κ. Ελπιδοφόρου και του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Η συζήτηση συνεχίστηκε και στο καφενείο, στην Πλατεία που οδηγεί στο ναό και η συζήτηση ήταν άκρως συγκινητική για τον διάκονο Βαρθολομαίο που έλκει την καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του από το νησί.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Στυλιανός Ζερβούδης, π. Χρήστος Παππάς, Μιχάλης Κουλουρίδης και διάκονος Βαρθολομαίος Mercado στην είσοδο των διατηρητέων σπιτιών της οικογένειας Στυλιανού Ζερβούδη στη Μέσα Διδύμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου είναι βεβαρημένο διότι οι Χιώτες της Αμερικής θέλουν επωφελούμενης της ευκαιρίας να εκφράσουν την αγάπη τους για το νησί και το πιο σημαντικό να δείξουν τα έργα που έχουν αναγερθεί, είτε ανακαινιστεί και αναστηλωθεί με τον οβολό των Χιωτών της Αμερικής.

Μεταξύ αυτών και ο ιστορικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Μέσα Διδύμα που έχει ανακαινιστεί με τον οβολό των ομογενών και δη του ευεργέτη του ναού Στυλιανού Ζερβούδη.

Ο Στυλιανός Ζερβούδης, ο Μιχάλης Κουλουρούδης και ο Δημήτριος Μουτάφης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμαναν ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου είναι βεβαρημένο και ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια υλοποιηθεί στο ακέραιο και η τριήμερη επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου στην Χίο να στεφθεί με επιτυχία.

Στιγμιότυπο από την συζήτηση των μελών της οργανωτικής επιτροπής με τους ιερείς στην πλατεία που οδηγεί στον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Μέσα Διδυμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.