Οι Εύζωνες και οι μαθητές λάμπρυναν την Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στο Άπερ Ντάρμπι

0
163
ΟΙ Εύζωνες οι οποίοι κατέστησαν ακόμη πιο λαμπερή και επιβλητική την Ακολουθία των Β' Χαιρετισμών στον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η παρουσία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και των εκατό περίπου μαθητών με τα λαμπερά τους πρόσωπα και τις σχολικές ενδυμασίες κατέστησαν ακόμη πιο λαμπερή την ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών που τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 18 Μαρτίου 2022 στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Η εν λόγω ακολουθία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 201η επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η γενική Πρόξενος του Παναμά στην Φιλαδέλφεια και συνάμα τελετάρχης της παρέλασης, Γεωργία Αθανασοπούλου, ο διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Άντονι Λυμπεράκης, η πρώην βουλευτής Έλενα Παναρίτη και σύμπασα η ηγεσία της Ομοσπονδίας καθώς και οι πρώην πρόεδροί της Δημοσθένης Βασιλείου, Γεωργία Χαλάκου, Γιώργος Χωριάτης και Ευστάθιος Καραντώνης.

Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους Έυζωνες.

Οι μαθητές του σχολείου έψαλαν μεγαλόφωνα το «Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς,. ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου. Ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου. Γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς» και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην παρουσία των Ευζώνων και τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι ο πρώτος φορούσε την Ποντιακή στολή και υπενθύμισε ότι τιμούμε την Παναγία Σουμελά, την προστάτιδα του Πόντου.

Παράλληλα εξήγγειλε την διοργάνωση ενός προσκυνήματος από την Αμερική εν όψει του Δεκαπενταύγουστου να πάνε στο Φανάρι και μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο να επισκεφθούν τον Πόντο και ανήμερα της εορτής να παρακολουθήσουν την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά.

Στιγμιότυπο από την Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόροτ στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Νταρμπι Πενσιλβάνιας.

Στη συνέχεια συνεχάρη του μαθητές και τους δασκάλους που έψαλαν την «Υπερμάχω Στρατηγό» και προέτρεψε τους ομογενείς και τους ηγέτες τους να μην αφήσουν κανένα παιδί να μην μιλάει ελληνικά και να μην ξέρει να προσεύχεται.

«Τα παιδιά αποτελούν την εγγύηση ότι η γλώσσα, ο πολιτισμός και η πίστη μας δεν θα χαθούν στην Αμερική», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ελπιδοφόρος.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου παρέθεσε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα και οι μαθητές είχαν μια μοναδική ευκαιρία να καμαρώσουν τους Εύζωνες και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.