Οι Ευρυτάνες της Β. Καρολίνας τίμησαν την Παναγία Προυσιώτισσα και προσέφεραν τον οβολό τους για τους πυρόπληκτους

0
Οι Ευρυτάνες σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την εικόνα της Παναγίας της Προυσσιώτισσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκου Αποστολόπολου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα μέλη και τα στελέχη της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» ακολουθώντας πιστά την παράδοση το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου και το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Πρωσιούτισσας στην πόλη Troy της Βόρειας Καρολίνας και τίμησαν την μνήμη της προστάτιδας της Ευρυτανίας και των απανταχού Ευρυτάνων.

Στην εορτή τους συμμετείχαν και άλλοι ομογενείς οι οποίοι με την παρουσία τους προσέδωσαν πανομογενειακό χαρακτήρα στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Η προσέλευση των πιστών τόσο κατά την διάρκεια του Εσπερινού μετ΄ Αρτοκλασίας όσο και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δεδομένων των περιορισμών για τον κορωνοϊό ήταν αυξημένη.

Μετά το πέρας το πέρας τόσο του Εσπερινού, όσο και της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δείπνο και γεύμα, αντίστοιχα, δωρεά των οικογενειών Γκας και Σίντυ Χολέβα, ενώ τα έσοδα από τις δωρεές των συνδαιτυμόνων διατέθηκαν για την ενίσχυση του Ταμείου που δημιούργησε η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» για την ενίσχυση των πυροπλήκτων της γενέτειρας.

Στιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας στην πόλη Troy της Βόρειας Καρολίνας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκου Αποστολόπολου.

Το Ταμείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε πρόσφατα με την φιλοδοξία να συγκεντρωθούν μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου τουλάχιστον $50.000.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/ekstratia-enosis-evritanon-amerikis-to-velouhi-yper-ton-pyroplikton-tis-genetiras/

Η αφίσα με τους δωρητές του δείπνου και του γεύματος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκου Αποστολόπολου.
Η φωτογραφία της Μονής της Παναγίας Προυσιώτισσας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Νίκου Αποστολόπολου.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.