Οι Δωδεκανήσιοι της Αμερικής πενθούν για τον Αριστοτέλη Παυλίδη

0
Ο αείμνηστος Αριστοτέλης Παυλίδης.

Γράφει ο Μανώλης Κασσώτης

Από το Πυλί της Κω ξεκίνησε ο πένθιμος ήχος της Καμπάνας του Αγίου Γεωργίου, πέρασε πάνω από τον Ατλαντικό και έφτασε την Αμερική για να αναγγείλει στους εκεί Δωδεκανησίους το πέρασμα του Αριστοτέλη Παυλίδη απ’ αυτή τη ζωή.

Μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, αρκετές Δεκάδες Δωδεκανήσιοι υπηρέτησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά, ο για πολλά χρόνια βουλευτής  και υπουργός, Αριστοτέλης Παυλίδης ήταν απ’ αυτούς που η παρουσία και δράση του υπήρξε αισθητή, όχι μόνο στα Δωδεκάνησα αλλά και στο Πανελλήνιο, τοποθετούσε τα Εθνικά πάνω από τα κομματικά συμφέροντα. Πολλές φορές είχαμε ακούσει συμπατριώτες μας που ανήκαν σε αντίθετο κόμμα απ’ αυτό που ανήκε ο Παυλίδης, να προτρέπουν φίλους τους που ανήκαν στο ίδιο κόμμα με τον Παυλίδη να του δώσουν σταυρό προτίμησης.

Οι δεσμοί του Παυλίδη με τους εδώ συμπατριώτες ήταν ιδιαίτεροι στενοί, αν και σχεδόν όλοι Δωδεκανήσιοι της Αμερικής δεν συμμετείχαν στην Ελληνική εκλογική διαδικασία. Πολλές φορές ερχόταν να παρευρεθεί στην εορτή της Ενσωμάτωσης και σε άλλες ομογενειακές εκδηλώσεις, να μας φέρει τον χαιρετισμό από την Πατρίδα.

Γνώριζε πολλούς με το όνομα τους και πολλές φορές τους τηλεφωνούσε προτού ξεκινήσει από την Ελλάδα. Εκτός της Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη Δωδεκανησιακή παροικία, επισκεπτόταν το New Jersey, Ohio, Chicago, Tarpon Springs και όπου αλλού υπήρχαν Δωδεκανησιακές παροικίες για να τους μεταφέρει τον χαιρετισμό από τα νησιά μας.

Σε μια απ’ αυτές τις εκδηλώσεις ήρθε στην Αμερική μαζί με τον τότε νομάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη για να παρευρεθούν στην εορτή της Ενσωμάτωση. Σ’ αυτόn τον εορτασμό και στις άλλες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομόνοια και η ομοψυχία που υπήρχε μεταξύ των δυο αυτών πολιτικών διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων, για το Εθνικό και Δωδεκανησιακό συμφέρον. Παράδειγμα προς μίμηση!      

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.