Οι «Αθάνατες» παρουσιάζονται στη Βρετανία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

0
Η Μαίρη Βιδάλη η οποία υποδύεται την Μπουμπουλίνα.

Ο Απόδημος Ελληνισμός της Βρετανίας μέσα στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εορτασμών θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Αθάνατες» με παραστάσεις στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ.

Συγγραφέας του έργου είναι η πολυγραφότατη Τάνια Χαροκόπου και η σκηνοθεσία ανήκει στον διεθνούς φήμης Κύπριο δημιουργό Λεωνίδα Λοϊζίδη. Συμμετέχει σε φιλική παρουσία η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη στον ρόλο της Μπουμπουλίνας, ενώ πρωταγωνιστούν οι Σύνθια Μπατσή στον ρόλο της Μαντώς Μαυρογένους, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Βασίλης Μπατσακούτσας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

 Το έργο «Αθάνατες», απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και έχει συμπεριληφθεί στις προτεινόμενες δράσεις της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του ΕΟΤ, όπου και παρουσιάζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε συνεργασία με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας οργανώνεται η παρουσίαση του και στο εξωτερικό, ξεκινώντας από τη Βρετανία.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωϊκή ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους, χαράζοντας με χρυσά γράμματα το όνομα τους στο πάνθεο των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του έθνους.

Ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης και η Μαίρη Βιτάλη.

 Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων καθώς και της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας.

Στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, καθώς και δύο  παραστάσεις για μαθητές των παροικιακών μας σχολείων (σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές Αποστολές) την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ), Σάββατο 13 (Κοινοτικό Κέντρο του Γουντ Γκρην) και Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 (Millfieled Theatre).

 Θα γίνει επίσης και μια παράσταση στο Μπέρμιγχαμ (Κυπριακή Εστία) την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Το θεατρόφιλο της Ομογένειας αναμένεται να τιμήσει δεόντως τον εορτασμό των 200 χρόνων με το εξαιρετικό αυτό έργο, το οποίο να αναφέρουμε, σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στην Ελλάδα, όπου κι αν παρουσιάστηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πηγή: https://www.sigmalive.com/

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.