Όαση η θερινή δεξίωση της νέας γενιάς του ομίλου «Galaxy General Contracting Corp»

0
Οι οικογένεια Ζερβούδη και τους συνεργάτες και τους προσκεκλημένους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όαση με όλη την σημασία της λέξεως απετέλεσε η θερινή δεξίωση που διοργάνωσε η νέα γενιά των ηγετών του ομίλου «Galaxy General Contracting Corp» και φιλοξένησε το βράδυ της Τρίτης, 19 Ιουλίου 2022 ο Τζίμυ (Δημήτρης) Ζερβούδης στην οικία του.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία είχε διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με την ανταλλαγή ευχών πριν τις διακοπές και ο δεύτερος με την δικτύωση και γνωριμία των ηγετικών στελεχών του ομίλου με επαγγελματίες – δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και επιχειρηματίες – που μετά την αποφοίτησή τους είχαν υπηρετήσει στον όμιλο και με  τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν άνοιξαν τα φτερά τους και δημιούργησαν τις δικές του επιχειρήσεις.

Στην δεξίωση παρέστη και ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Στυλιανός Ζερβούδης, ο οποίος παρακολουθούσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την μαεστρία του οικοδεσπότη και των αδελφιών του Τηλέμαχου, Κωνσταντίνου και Αριστοτέλη που υποδέχονταν και συνομιλούσαν με τους συνδαιτυμόνες.

Πρόκειται για μοναδικά αισθήματα τα οποία συγκινούν τους πάντες και ειδικά εμάς τους δημοσιογράφους που παρακολουθούμε για δεκαετίες την πορεία των εταιρειών και επιχειρήσεων που καταφέρνουν να μεταλαμπαδεύσουν στην σκυτάλη στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Και στην περίπτωση του Στυλιανού και της Αγγελικής Ζερβούδη δεν πρόκειται μόνο για ένα προσωπικό στοίχημα το οποία έθεσαν προ 41 ετών όταν ίδρυσαν την εταιρεία, αλλά και για ένα οικογενειακό πλέον στοίχημα το οποίο έθεσαν προ δέκα περίπου ετών με την απόφαση των παιδιών τους, μετά τις σπουδές τους στα καλύτερα πανεπιστήμια να αναλάβουν την διοίκηση της εταιρείας και να την μετατρέψουν από μια από τις καλύτερες οικοδομικές εταιρείες σε ομώνυμο όμιλο και προλειάνουν το έδαφος για νέους γαλαξίες.

Καθήμενοι ο Στηβ Τενέδιος, αριστερά και Στυλιανός Ζερβούδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η χημεία των παρισταμένων με τα παιδιά του Στυλιανού και της Αγγλικής Ζερβούδη, ήταν διάχυτη και έδωσε την δυνατότητα στον γράφοντα να ενθυμηθεί το αρχαίο ρητό «Αμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες».

Όμιλος «Galaxy»

Ο όμιλος «Galaxy General Contracting Corp» , όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προ επτά περίπου μηνών γιόρτασε την 40ή επέτειο της ιδρύσεως της εταιρείας και η εν λόγω εκδήλωση ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους ότι η 5η δεκαετία θα είναι ακόμη πιο λαμπρή και προσοδοφόρα από τις προηγούμενες.

Ο όμιλος ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80  από τον Στυλιανό Ζερβούδη. Και η ονοματοδοσία  της επιχείρησης κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ο Στυλιανός με την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Αγγελικής, το γένος Τζίνη, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιώσει την εταιρεία και να την καταστήσει μια από τις πιο αξιόπιστες και πιο δυναμικές ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου.

Διακόσια και πλέον πολυώροφα κτίρια και συγκροτήματα με πάνω από δέκα χιλιάδες διαμερίσματα και δεκάδες εμπορικά καταστήματα φέρουν την υπογραφή της μητρικής εταιρείας και μετέπειτα του ομίλου «Galaxy G.C. Group LLC».

Ο όμιλος ιδρύθηκε το 2008 όταν τα παιδιά του Κωνσταντίνος, Δημήτριος, Τηλέμαχος και Αριστοτέλης ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την εταιρεία των γονέων τους και να ετοιμαστούν να παραλάβουν τη σκυτάλη.

Στιγμιότυπο από την δεξίωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο όμιλος έχει δύο εταιρείες την «Galaxy G.C. Group», η οποία δρα ως γενικός εργολάβος και την «Galaxy General Contracting Corp.», η οποία ασχολείται με την ανέγερση και αξιοποίηση των ακινήτων της εταιρείας.

Οι εταιρείες του ομίλου αναλαμβάνουν έργα του ιδιωτικού και του δημοσίου δικαίου και η «Galaxy G.C. Group» θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους εταίρους του Δήμου της Νέας Υόρκης στην προσπάθεια για την δημιουργία διαμερισμάτων με προσιτό ενοίκιο για τις οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Αρκετά από τα μεγάλα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες και οργανισμούς «NYC Department of Housing Preservation and Development (HPD)», «NYC Housing Development Corporation (HDC)», και «Community Preservation Corporation (CPC)».

Τα έργα της εταιρείας έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση αρκετών υποβαθμισμένων περιοχών του Μανχάταν, του Μπρονξ, του Κουίνς και του Μπρούκλιν. Περιττό να αναφέρουμε ότι η κορυφογραμμή των πολυώροφων κτιρίων του Μανχάταν φέρει και την υπογραφή του ομίλου «Galaxy G.C. Group», του «Γαλαξία» του κ. Ζερβούδη.

Εξ άλλου δεν ήταν διόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος της Νέας Υόρκης συμπεριέλαβε τη «Galaxy G.C. Group» στις τρεις εργολαβικές εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «New York’s Build it Back Program» για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει ο καταστροφικός τυφώνας «Sandy» τον Οκτώβριο του 2012.

Πολλά από τα έργα του ομίλου έχουν βραβευτεί. Ιδιαίτερη θέση μεταξύ των βραβευθέντων κατέχει το συγκρότημα «Coney Island Commons» το οποίο ανεγέρθηκε το 2013 και το 2014 απέσπασε τρία βραβεία.

Πρόκειται για βραβείο καλύτερου κτιρίου «2014 Building Brooklyn Award», το βραβείο καλύτερης ενεργειακής απόδοσης «2014 National Grid Energy Efficiency Award» και το πολιτειακό βραβείο «2014 NYSAFAH Award for Excellence for Project of the Year».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.